Treća sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata u RH

U Zagrebu je u četvrtak, 8. studenoga, održana treća redovita sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata u RH i sjednica Zbora dekana vojnih i policijskih dekanata.

Untitled-2.jpg
Autor
IKA/Laudato/M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
09.11.2018 10:11
Sjednicom je predsjedao vojni biskup u RH Jure Bogdan i predstavio dnevni red. Nakon uvodne molitve, pročitan je i prihvaćen zapisnik s prethodne sjednice održane 4. travnja.
 
Generalni vikar don Marko Medo predstavio je pastoralni kalendar Vojnog ordinarijata za 2019. godinu s posebnim naglaskom na međunarodna, nacionalno i pokrajinska hodočašća. U raspravi je definiran pastoralni program Vojnog ordinarijata.
 
Biskupski vikar za pastoral u MUP-u fra Frano Musić, OFM predstavio je program hodočašća Vojnog ordinarijata u Svetu zemlju u jesen 2019. godine.
 
Na sjednici se raspravljalo i o ljetnim pastoralnim aktivnostima Vojnog ordinarijata u RH (ljetovanju djece djelatnika MORH-a i OS RH i Rekreativno studenskom programu za studentsku mladež koji se već niz godina održavaju u Malom Lošinju).
 
Don Marko Medo je napose istaknuo važnost ljetovanja djece s posebnim potrebama te predložio da se organizira i ljetovanje za djecu iz brojnih obitelji te je preporučeno da se oformi tim koji će osmisliti i provoditi taj projekt dušobrižništva.
 
Biskup je u jednoj od točaka sjednice naglasio važnost dekanatskih vizitacija. Mons. Bogdan upoznao je prezbitere s predstojećim pohodom biskupa Hrvatske biskupske konferencije u Rim ''Ad limina apostolorum“.
 
U poslijepodnevnom dijelu rada održana je sjednica Zbora savjetnika Vojnog ordinarijata u RH na kojoj su iznijeti prijedlozi za proljetni susret svećenika Vojnog ordinarijata u 2019., za pripremu hodočašća u Lurd 2019. te se govorilo o timu svećenika koji bi mogli biti angažirani u provedbi ljetnih pastoralnih aktivnosti Vojnog ordinarijata. Razgovaralo se i o ostalim aktualnim temama u Vojnom ordinarijatu.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!