Poziv na molitvenu hodnju

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar“ organizira molitvenu hodnju 'Koracima nade u istinu.'

oni-su-hrvatska.jpg
Autor
I. Haberle/Laudato/K.P.
Fotograf
I. Haberle
Objavljeno:
 
19.01.2018 20:35

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar“ zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata sa područja općine Posedarje, općine Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''KORACIMA NADE U ISTINU'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije "Maslenica 93“.

Koracima nade prolazi se dionica dugačka 26 kilometara, moleći za sve
poginule branitelje i civile u akciji.

Hodnja će se održati u nedjelju 21. siječnja 2018.godine, s početkom u
8:00 sati.

Skupno mjesto je kod spomenika poginulim braniteljima u Islamu Latinskom (kod Zelenog hrasta) u 8:00 sati, nakon blagoslova hodočasnicima, molitvena kolona sa ratnim zastavama i zastavama Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kreće dionicom –Islam Latinski- Islam Grčki – Kašić – Smilčić – Paljuv– Novigradsko groblje – Pridraga.

Nakon hodnje u Pridrazi, u kripti župne crkve Gospe od Ružarija, s početkom u 17:00 sati bit će prikazan igrano dokumentarni film "ONI SU HRVATSKA“ snimljen u produkciji Udruge "Žene u Domovinskom ratu- Zadar“, redatelja Ivice Božica, po predlošku priče "Zaboravljene bitke“ brigadira HV u miru, Ivice Matešića Jeremije.

Tijekom molitvene hodnje udruge sudionici, snimit će dokumentarni film u povodu desete obljetnice molitvene hodnje, budući je ova hodnja bila jedna od prvih inicijativa za obilježavanje akcije „Maslenica“. Film će snimati udruga VRSI FILM.

Hodnji se pridružuju branitelji iz cijele Hrvatske, Zagreba, Zaprešića, Petrinje, Splita, Kaštela, Samobora, Đurđenovca, Šibenika, Grebaštice.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!