Predsjednik HBK izrazio suosjećanje s Crkvom i ljudima u Francuskoj zbog urušavanja katedrale Notre Dame

'Raduje me da je svijet mobiliziran, da već sada najavljuju pomoć i da će crkva, nadamo se, biti obnovljena. Ali urušavanje je bilo uistinu potresno.'

puljic.jpg
Autor
Ines Grbić/Laudato/M.P.
Fotograf
Ines Grbić
Objavljeno:
 
16.04.2019 14:03

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima 's ljudima koji zbog toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu koju od milja zovu Naša Gospa'.

- Potresno je zaista bilo gledati urušavanje toga divnog spomenika koji nas je sve dirnuo u srce i zato sa svih strana stiže suosjećanje i podrška potresenom francuskom puku. I ja bih htio  izraziti blizinu bratu, mons. Michelu Aupetitu, nadbiskupu Pariza, koji sigurno noćas nije ni spavao. Potresen tim događajem, kako će 'normalno' živjeti? Isto tako, htio bih izraziti suosjećanje i kolegi, predsjedniku Francuske biskupske konferencije, mons. Éric de Moulins-Beaufortu, koji zbog toga potresnog događaja također supati sa svojim bratom, sa svim vjernicima i ljudima dobre volje, osobito onima koji vole kulturu. Raduje me da je svijet mobiliziran, da već sada najavljuju pomoć i da će crkva, nadamo se, biti obnovljena. Ali urušavanje je bilo uistinu potresno - rekao je nadbiskup Puljić.

I.G.  
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!