Svećenici obnovili svoja obećanja nadbiskupu

Svećenici Zadarske nadbiskupije okupili su se jučer u kapeli bl. Miroslava Bulešića u Nadbiskupskom sjemeništu ‘Zmajević’ u Zadru kako bi obnovili svoja obećanja nadbiskupu.

5.jpg
Autor
zadarskanadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
zadarskanadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
21.05.2020 16:43

Tom prigodom svećenici su uzeli i ulje za bolesničko pomazanje koje je zadarski nadbiskup Želimir Puljić blagoslovio na Veliki četvrtak, a koje se koristi u sakramentu krštenja, potvrde i svetog reda te kod posvete oltara i crkve.

Inače, svećenici Zadarske nadbiskupije obnavljaju svoja svećenička obećanja na Misi posvete ulja na Veliki četvrtak. Međutim, zbog pandemije koronavirusa to je odgođeno do prve rekolekcije koja se održala jučer.

- Ovogodišnja liturgija Posvete ulja proslavljena je skromno, bez uobičajene koncelebracije svećenika iz Nadbiskupije, bez pjevača i vjernika zbog opasnosti koronavirusa. Bili smo duhovno povezani te molili i mislili jedni na druge. Tijekom liturgije posvete i blagoslova ulja mislio sam na bolesnike koji će tražiti utjehu i bolesničko pomazanje svetim uljima koje sam na Veliki četvrtak blagoslovio u katedrali. Mislio sam i na novokrštenike, krizmanike i ređenike koje će se u prigodi slavlja mazati svetim uljem krizme koje sam posvetio u katedrali - rekao je nadbiskup Puljić, poželjevši da nas i dalje prati snaga molitvenog zajedništva, a Uskrsnuli ispuni nadom, utjehom i novom snagom.

Kako prenosi Nadbiskupija, mons. Puljić podsjetio je da svećenik postoji isključivo za Boga i za bogoslužje, pa stoga mora uvijek naći vremena za molitvu, časoslov, duhovno štivo, klanjanje i slavlje euharistije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!