[VIDEO] Gledajte serijal emisija za proslavu 100. godišnjice rođenja pape Ivana Pavla II.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić priredio je niz specijaliziranih emisija za proslavu 100. godišnjice rođenja sv. Ivana Pavla II. 18. svibnja ove godine.

2.jpg
Autor
zadarskanadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
zadarskanadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
25.04.2020 12:06

Video prilozi biti objavljivani na YouTube kanalu Zadarske nadbiskupije svake subote sa zaključnim danom 13. lipnja 2020. godine. Prvi prilog objavljen je jutros pa u niže priloženom videu možete imati uvid u tome po čemu možemo pamtiti prvog i zasad jedinog slavenskog pape.

- Imajući u vidu dugogodišnji pontifikat Ivana Pavla II., a trajao je 27 godina, te velike zasluge koje je stekao za Crkvu i društvo, osobito glede naše hrvatske situacije, povodom 100. godišnjice njegovog rođenja čini mi se prikladnim govoriti o Ivanu Pavlu II. koji je svojim nastupom, osobnošću i riječju osvajao ljude – ne za sebe, nego za Krista! Zadnja četvrtina 20. st. zapravo je bila u znaku Ivana Pavla II. koji će zbog djela koja je učinio i misijskog žara koji je pokazao biti zapisan i zapamćen kao ‘veliki papa’, poput Grgura Velikog i Leona Velikog - poručuje nadbiskup Puljić u prvoj emisiji o Papi.

Crkva u Poljskoj i Rimu pripremala se za veliku proslavu 100. godišnjice rođenja Karola Wojtile svečanim liturgijskim i društvenim događajima, a na jednoj od njih trebao je sudjelovati i nadbiskup Puljić. No, zbog situacije s pandemijom koronavirusa sve je odgođeno. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!