Proslavljena 25. obljetnica Caritasove Kuće 'Blaženi Alojzije Stepinac' u Brezovici

Svetu Misu predslavio je kardinal Josip Bozanić.

16.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
15.10.2019 19:13

Kardinal Josip Bozanić danas je u Kući 'Blaženi Alojzije Stepina' u Brezovici predslavio euharistijsko slavlje povodom proslave 25. obljetnice njezina osnivanja i rada. Kuća skrbi za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim teškoćama, piše Zagrebačka nadbiskupija.

- Ovo Jubilarno slavlje 25. godina Caritasa u Brezovici svjedočanstvo je susreta Boga i čovjeka u djelotvornoj ljubavi - rekao je na početku slavlja u pozdravnome govoru dobrodošlice vlč. Zvonko Vuković, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brezovici, osobito pozdravljajući Kardinala uime ravnateljice Doma s. Jelene Lončar, djelatnika i štićenika Kuće, odgajatelja, braće svećenika, svih gostiju te svih nazočnih.

Kardinal Bozanić je u uvodu u misno slavlje, također je pozdravio djecu i mlade te prijatelje Doma.

- Ovdje smo zajedno, draga djeco, dragi mladi, draga braćo i sestre, da zahvalimo Bogu. Svaka je Misa hvala Bogu. Zahvalimo Bogu zato što postojimo, zahvalimo Bogu zato što nas On ljubi - rekao je Kardinal.

U svojoj homiliji mladima je poručio da se mole Bogu, jer je ona put Bogu.

- Svatko od nas ovdje u ovoj dvorani je ljubljen od Boga. Svakoga od nas ljubi Bog. I, evo, ono što vam kao nadbiskup, osobito, vama djeco i mladi, želim reći, nemojte zaboraviti put do Boga. Nemojte zaboraviti moliti. Molite svaki dan. Onako kako znaš jer je Bog tebi blizu i Bog tebe ljubi - rekao je Kardinal.

Naglasio je i važnost Evanđelja, te je istaknuo kako ga se ne trebamo stidjeti.

- Sveti Pavao je imao hrabrosti reći: 'Ne stidim se Evanđelja'. Evanđelje je ono što nam je donio Isus Krist, a on nam je na osobiti način približio Boga. I kada u Svetom pismu tražimo tko je to Bog, kakav je Bog, što je Bog, onda nalazimo najljepšu definiciju Boga: 'Bog je ljubav' (1 Iv 4,8.16). Stoga bismo mogli reći 'Ne stidim se ljubavi'. Na ljubav smo svi pozvani i svatko može ljubiti i iskazati ljubav što se konkretno očituje prema onima koji su nam blizu. Jer je Isus rekao da je on pristupan u onome koji je potreban naše ljubavi - kazao je Bozanić.

Kardinal je odao priznanje svima koji su zaslužni za rad Doma u kojem ima puno ljubavi te koji je i sam plod ljubavi.  

- Neka to bude poruka i ovoga današnjega dana i ovoga slavlja; ne samo da budemo nositelji ljubavi, nego i navjestitelji - kazao je Kardinal, naglasivši da je Dom utemeljen 22. listopada 1994. što je znakovit dan jer se Crkva 22. listopada spominje svetoga pape Ivana Pavla II. koji je upravo te godine prvi put pohodio Hrvatsku.

Sestra Jelena Lončar, ravnateljica Doma uručila je Kardinalu Bozaniću dar te mu se zahvalila uime Caritasa i svih korisnika i zaposlenika kuće.

- Nismo svi pozvani činiti velika djela, ali smo svi pozvani činiti male stvari s puno ljubavi - podsjetila je sestra Lončar na riječi svete Majke Terezije, istaknuvši da se u 25. godina u domu u Brezovici dogodilo bezbroj malih stvari učinjenih s puno srca i s puno ljubavi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije