Betlehemska sveta noć u Soblincu

Glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja izveli ministranti iz župe Krista Kralja u Domaslovcu.

betlehemska-sveta-noc.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
08.01.2018 12:41

Ministranti župe Krista Kralja iz Domaslovca izveli su na svetkovinu Bogojavljenja u subotu 6. siječnja u župi Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja pod nazivom "Betlehemska sveta noć". Prethodno su istu predstavu izveli na Badnjak 24 prosinca 2017., u svojoj župnoj crkvi u Domaslovcu.

Na početku predstave u Soblincu nazočnima je riječi pozdrava uputio župnik vlč. Ivan Lastovčić, izrazivši radost što, osim ministranata, među nazočnima može pozdraviti i brojne druge župljane iz svoje rodne župe u Domaslovcu.

U predstavi je 34-ero djece i mladih uprizorilo otajstvo Isusova rođenja kroz priču o trima mudracima koji dolaze u Jeruzalem i kod kralja Heroda traže pomoć u pronalasku novorođenog Kralja. U Betlehemu potom susreću dvoje pastira koji im pripovijedaju o važnim događajima vezanima uz utjelovljenje i rođenje Sina Božjega. Tako kraljevi kroz glumu i pjesmu promatraju život Marije u Nazaretu, navještenje arkanđela Gabrijela, Josipov san, popis pučanstva u Betlehemu, Isusovo rođenje i pjesmu anđela te poklon pastira. Na koncu, i sami kraljevi dolaze do štalice i novorođenom Kralju predaju svoje darove.

Na kraju predstave, ministranti su nagrađeni velikim pljeskom, a osim pohvala za izvrsnu izvedbu s brojnim likovima, poseban dojam je ostavila i odlična kostimografija i scenografija.

Nakon predstave uslijedila je misa koju je predvodio vlč. Branimir Budinski, župnik iz Domaslovca, uz koncelebraciju vlč. Lastovčića. Nakon mise domaći župljani su se s gostima iz Domaslovca zadržali u ugodnom druženju.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!