Biskup Mijo Gorski krstio sedmo dijete obitelji Kardum

Mala Rebeka odrastat će u obitelji koja je 2011., tada sedmeročlana, imala dužnost i čast u ime hrvatskih obitelji pozdraviti papu Benedikta XVI.

1.jpg
Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
02.10.2019 11:10

U subotu, 28. rujna u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Velikog Gorici pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski krstio je Rebeku Kardum, sedmo dijete Klaudije i Ivana.

Izrazivši zahvalu najprije Bogu Stvoritelju na daru novog života, a zatim i roditeljima na prihvaćanju toga dara, biskup Gorski izrazio je podršku roditeljima na putu odgoja još jednog čovjeka i kršćanina što, kako je rekao, u današnje vrijeme zasigurno nije lako. Uz neizostavnu mudrost i ustrajnost na tom putu, roditelji vjernici svoj uzor imaju u Božjoj neizmjernoj i milosrdnoj ljubavi prema čovjeku grešniku – takva je i roditeljska ljubav koja uvijek ljubi i prihvaća usprkos pogreškama kada se pojave u odrastanju.

Mala Rebeka odrastat će u obitelji koja je 2011., tada sedmeročlana, imala dužnost i čast u ime hrvatskih obitelji pozdraviti papu Benedikta XVI. na dolasku u zagrebačku zračnu luku prigodom pastoralnog posjeta Hrvatskoj i 1. nacionalnog susreta obitelji.

U obiteljskom ozračju domaćeg župnika vlč Luke Brešića, krsnih kumova Štefice i Zlatka Škara, nazočnih članova šire obitelji te obitelji kumova i prijatelja, biskup Gorski je, podijelivši priču o svojoj obitelji, naglasio kako je i on bio upravo sedmo dijete svojih roditelja.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!