Članovi Kursilja hodočastili k svetom Josipu

Članovi Malog tečaja kršćanstva „Kursiljo" hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa 18. travnja godine, te sudjelovali u četrnaestoj srijedi Velike pobožnosti.

kursiljo-kod-sv-josipa.jpg
Autor
svetijosip.com/Laudato/K.P.
Fotograf
svetijosip.com
Objavljeno:
 
19.04.2018 14:53

Misu je predslavio vlč. Andrije Vrane, duhovnik polaznika Kursilja, u zajedništvu s mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta.

U propovijedi vlč. Vrane istaknuo je kako se obilježje svakog vjernika krije u spremnosti obnove vlastitog sinovstva, odnosno istinskom doživljaju da je dijete nebeskog Oca, a to uključuje i divljenje Ocu, onako kako se dijete divi svom zemaljskom ocu. Naglasio je važnost očinske uloge u odgoju i osposobljavanju djece za divljenje prema Stvoritelju i svemu stvorenom, te istaknuo svetog Josipa kao uzora u tome.

Vlč. Vrane također je upozorio na današnju krizu očinstva koja proizlazi iz krive vjere, a koja je dijelom posljedica krive slike o Bogu kao onome koji kontrolira, zapovijeda i kome trebamo polagati račune. Pojasnio je da nam je Isus pokazao istinskog Oca koji ne računa kako mi ljudi računamo, kome možemo s Isusom klicati: „Abba, Oče!" i koje nas grli i prihvaća kakvi jesmo, te time izaziva naše kajanje, odanost i poštovanje. Naglasio je da je Bog Otac kojeg se ne trebamo bojati jer nas prihvaća i daje nam slobodu Božjeg djeteta.

Na kraju mise članovi Kursilja svjedočili su svoju vjeru.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!