Proslavljen Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu

U sklopu svečane akademije održana je promocija novih diplomanata te dodjela nagrada zaslužnim studentima, profesorima, djelatnicima i suradnicima fakulteta.

6.jpg
Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
11.03.2020 17:52

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je danas svoju obljetnicu postojanja. U sklopu svečane akademije održana je promocija novih diplomanata te dodjela nagrada zaslužnim studentima, profesorima, djelatnicima i suradnicima fakulteta.

Kako piše IKA, na proslavi Dana fakulteta u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu su, uz profesorski zbor Fakulteta, sudjelovali su i uglednici iz hrvatskoga akademskog, crkvenog i kulturnog života.

- Papa Franjo potiče i hitno umrežavanje između različitih sveučilišnih ustanova, da bi odlučno aktivirali prikladne sinergije s aktualnim ustanovama različitih zemalja, kao i s onima koji se nadahnjuju na drukčijim kulturalnim i vjerskim tradicijama - istaknuo je kardinal Bozanić u svom govoru.

Obraćanje okupljenoj sveučilišnoj zajednici i diplomantima kardinal Bozanić zaključio je riječima ohrabrenja da se u promjeni epohe, koju doživljavamo na svim područjima, otvaraju se nove i široke perspektive.

- S otvorenošću i pouzdanjem u Duha koji nam se daje, potrebno je s povjerenjem prihvatiti nove izazove. Stoga mi je, dragi studenti i studentice, drago da mogu danas čestitati vama koji svoj višegodišnji trud i rad krunite diplomom. Svojim budućim poslanjem dajte svoj doprinos Crkvi i hrvatskom društvu u izazovima globalnih promjena - zaključio je Bozanić.

Na proslavi Dana Fakulteta promovirano je devetero novih licenaca teoloških znanosti te 98 novih diplomanata sa svih smjerova Fakulteta, a dodijeljene su i nagrade zaslužnim studentima i djelatnicima. Dekan KBF-a dr. fra Mario Cifrak podnio je izvješće o radu Fakulteta u protekloj godini. Na svim smjerovima Fakulteta u Zagrebu i Teologije u Rijeci ove je godine upisano 469 studenata.

Dekan je podsjetio na sudjelovanja profesora i studenata na simpozijima i različitim skupovima, znanstveno-nastavnu i umjetničko-nastavnu aktivnost, djelatnost fakultetske Knjižnice te personalne promjene.

Ova glavna visokoškolska ustanova Katoličke Crkve u Hrvatskoj jedan je od tri fakulteta, uz Pravni i Filozofski, koji su 1669. uvršteni u ‘popis generalnih studija zemalja habsburške krune s pripadnim sveučilišnim pravima i povlasticama’, kao začetak Sveučilišta u Zagrebu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije