Donacija mesa za Caritasove korisnike

Još jedna donacija organizacije Humanity First zagrebačkom Caritasu, koja djeluje u 50 zemalja svijeta, a u Republici Hrvatskoj je prisutna od 2014 godine.

26.jpg
Autor
czn.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
czn.hr
Objavljeno:
 
22.09.2017 14:36

Međunarodna humanitarna organizcija Humanity First darovala je korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna.

Donirano meso Caritas je zaprimio 15. rujna, a simbolična primopredaja upriličena je 20. rujna u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj ulici 36 u Zagrebu. U ime darovatelja i organizatora donacije bili su nazočni: imam i misionar Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Munawwar Khan, predstavnik organizacije Humanity First Germany (organizacije koja je stvarni davatelj ove donacije) Zubair Khalil Khan, organizator donacije i volonter organizacije Humanity First Sead Mulabegović zajedno sa svojom suprugom Nasihom, tajnica u uredu Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Josipa Dvoržak i volonter Humanity First-a gospodin Balde, student iz Gvineje.

- Ova donacija organizirana je kada su muslimani širom svijeta proslavili Kurban-bajram ili Hadži-bajram, koji je temeljen na žrtvi, kurbanu, kada se kurbansko meso dijeli rodbini, prijateljima, susjedima i potrebitima. Već prije, za vrijeme Kurban-bajrama, u Zagrebu je podijeljeno oko 70 kurbana od 20 ovaca koje su žrtvovane za taj praznik. Današnja donacija događa se u mjesecu nakon toga, kao dar potrebitima preko Caritasa - izjavio je prigodom primopredaje donacije Sead Mulabegović, volonter organizacije Humanity First.

U ime zagrebačkog Caritasa donaciju je simbolično primila ravnateljica s. Jelena Lončar.

Ova donacija dolazi u pravi čas, kada su povećani izdatci zbog opremanja djece iz Caritasovih kuća za školu – kazala je s. Jelena Lončar.

Ujedno je izrazila nadu u nastavak suradnje 'na dobrobit svih onih za koje Caritas skrbi'. Uručujući prigodnu zahvalnicu s. Jelena Lončar darovateljima je iskazala zahvalnost u ime korisnika koji će u Caritasovim kućama blagovati darovano meso, posebice u ime onih najmanjih koji tek uče prve riječi, među kojima i riječ 'hvala'.

Ovo je druga vrijedna donacija organizacije Humanity First zagrebačkom Caritasu. Prvom donacijom od 37.965,51 kuna, koju su uručili u svibnju mjesecu ove godine, obnovili su grijanje i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije