Družba Kćeri Milosrđa ponovno obnovila predanje sv. Josipu

Časne sestre Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje hodočastile su u subotu 25. studenog 2017. godine u Nacionalno svetište svetog Josipa gdje ih je pred Svetim vratima dočekao i blagoslivljao mons. Antun Sente, ml., rektor.

sente.JPG
Autor
svetijosip.com
Fotograf
svetijosip.com
Objavljeno:
 
26.11.2017 08:24

Mons. Sente opisao je časnim sestrama dio bogate povijesti Nacionalnog svetišta, iznio nekoliko upečatljivih svjedočanstava o uslišanim molitvama po zagovoru svetog Josipa i predmolio krunicu svetog Josipa, te zatim predslavio svetu misu. Za vrijeme boravka u Svetištu, Kćeri Milosrđa molile su zaštitu i zagovor zaštitnika Hrvatske, a ujedno i sveca kome je bl. Marija od Propetog Petković, utemeljiteljica Družbe, povjerila samu družbu, te zahvalile svetom Josipu na svim primljenim milostima. Na kraju misnog slavlja mons. Sente darovao je č. s. Cristini Orsillo, vrhovnoj poglavarici Družbe i č. s. Emili Barbarić, predstojnici Provincije Krista Kralja, medalju svetog Josipa, izrađenu povodom proslave 330. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske. Nakon što su častile svetog Josipa obilaskom oko zavjetnog kipa, Kćeri Milosrđa nastavile su druženje u pastoralnom centru. 

U hodočasničku knjigu č .s. Emila Barbarić upisala je: „Povjerene zaštiti i zagovoru svetog Josipa još od davnina kada nas je povjerila naša utemeljiteljica bl. Marija od Propetog Petković, došle smo hodočastiti pokrovitelju našega naroda i naše Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje i zahvaliti svetom Josipu na svim milostima koje smo i kao Družba i kao pojedine primile. Ponovno mu povjeravamo našu Družbu, hrvatski narod i naše obitelji. Hvala na gostoprimstvu svima koji su nas srdačno ugostili, osobito mons. Antunu Senteu koji je vjerni i vrsni promicatelj svetog Josipa.“

Dan prije, 24. studenog, svetom Josipu hodočastili su učenici petih i šestih razreda Osnovne škole „Petar Zrinski“ iz Čabra, koji su za vrijeme terenske nastave poželjeli vidjeti Nacionalno svetište i pomoliti se svetom Josipu. Mons. Sente približio je djeci, na njima shvatljiv i prilagođen način,  lik svetog Josipa i predvodio ih u molitvi, te s njima nastavio druženje u pastoralnom centru,

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije