[FOTO] Donacija vozila za prijevoz štićenika Caritasova doma u Brezovici

Međunarodna humanitarna organizacija Humanity First Germany darovala je Caritasu Zagrebačke nadbiskupije kombi za prijevoz djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem.

caritas-3.jpg
Autor
czn.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
czn.hr
Objavljeno:
 
02.02.2018 13:03

Primopredaja vozila marke Opel VIVARO, vrijednosti sedamdeset tisuća kuna, upriličena je 1. veljače u Kući za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici.

U nazočnosti predstavnika organizacije Humanity First Germany Zubair Khana te imama i misionara Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Rana Munawwara, ključeve vozila predao je volonter organizacije Humanity First Sead Mulabegović. Donaciju je preuzela ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, u nazočnosti tajnika Caritasa Zvonka Ercega i voditelja Kuće Zorana Kljajića.

Predstavnik organizacije Humanity First Germany Zubair Khan izjavio je tom prigodom uime darovatelja: "Muslimanska zajednica Ahmadija i njezina inicijativa Humanity First raduje se što ovakav događaj pokazuje da za dobra djela ne smije biti prepreka ni vjerska, ni nacionalna niti politička pripadnost. Mi Ahmadi muslimani smo islamski pokret koji je nastao krajem 19. stoljeća i suštinski smo okrenuti promociji i očuvanju mira i miroljubivog dijaloga među religijama i nacionalnostima.

Naša inicijativa Humanity First (Humanost na prvom mjestu) s geslom: 'Ljubav za sve, mržnja za nikoga' djeluje u Hrvatskoj od 2014. godine i od tada smo angažirani u više vlastitih projekata, ali i kao suradnici ostalih karitativnih organizacija, poput Caritasa danas, da pomognemo potrebitim ljudima. Danas smo se okupili s našim dragim suradnicima iz Caritasa s ciljem da darujemo kombi s devet sjedala za što lakši prijevoz štićenika Caritasovog doma u Brezovici".

Ravnateljica zagrebačkog Caritasa s. Jelena Lončar rekla je da je donacija došla u pravi čas jer četvrto kombi-vozilo, koje je neophodno za redoviti prijevoz korisnika, više nije upotrebljivo.

- Za redoviti prijevoz šezdesetak djece, koja pohađaju razne centre za odgoj i obrazovanje ili škole u Zagrebu, svakodnevno su nam potrebna minimalno četiri vozila, jer te ustanove rade u smjenama, a nalaze se u raznim dijelovima grada (u Dupcu Centar za autizam, zatim Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, OŠ Grigor Vitez, Poliklinika Suvag, OŠ Nad lipom, Centar za odgoj i obrazovanje Goljak). Osim toga ta ista vozila služe nam i za prijevoz djece do ambulanata i/ili bolnica, na razne izlete, u posjete i slično. Vozila iz Brezovice kreću već oko 7 sati ujutro, a vraćaju se oko 19 sati navečer, a svako od njih dnevno prijeđe 200 do 300 kilometara - pojasnila je.

Potom je zahvalila dobročiniteljima za darovano vozilo, izrazivši nadu u nastavak suradnje dviju humanitarnih organizacija.

Darovatelje, među kojima je bila nazočna i Mulabegovićeva supruga Nasiha te ahmadija i volonter Balde Saiko Yahya, ravnateljica Caritasa i voditelj Kljajić proveli su kroz stambene jedinice i druge prostorije kompleksa u Brezovičkoj cesti 98. Tijekom obilaska goste su podrobnije upoznali s radom kuće koja trenutačno ima 75 korisnika od 3. do 21. godine na dugotrajnom smještaju i 20 korisnika (odraslih osoba s invaliditetom) na boravku.

 

Fotogalerija
caritas-2
caritas-4
caritas-1

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!