Holywin u Karlovcu

U Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu u srijedu, 31. listopada, mladi su brojnim Karlovčanima u predstavi pod nazivom "Vedrog orla sjaj" predstavili lik blaženog Ivana Merza.

download-(7).jpg
Autor
Marija Vuković/Laudato/M.S.
Fotograf
Žana Kovačić
Objavljeno:
 
02.11.2018 08:54
Ovo je bilo jubilarno 5. izdanje Holywina kojeg je organizirala Zajednica mladih katolika Karlovac (Zamak).
 
Do sada su predstavili brojne likove svetaca, a ove su se godine odlučili posvetiti blaženom Ivanu Merzu.
 
- Predstava se odnosi na njegove mladenačke dane, kako je on provodio vrijeme sa svojim kolegama te na koji je način on uzor u svakodnevnom životu, istaknula je redateljica predstave Lorena Kasunić.
 
Čak 30-ak glumaca, osmoškolaca, srednjoškolaca i studenta sudjelovalo je u predstavi. Za svakog od njih ovo je posebno iskustvo, te se svake godine iznova odlučuju sudjelovati u novoj predstavi.
 
- Lijepo mi je da sam već dugo dio ove tradicije, opet sam dio glumačke ekipe, opet glumim i nadam se da će se to nastavit još jako, jako dugo vremena, zaključio je Boris Sertić, glumac koji je utjelovio lik blaženika.
 
Sve je krenulo 2003. godine u Zagrebu, a polako se proširilo i po drugim gradovima. Holywin se ove godine obilježavao u čak u 18 gradova u cijeloj zemlji, te postaje se popularniji trend među mladima koji žele sačuvati običaje koje su im prenijeli njihovi preci.
 
- Na Svi Svete slavimo ljepotu Božjeg stvaranja koja se očituje u konkretnom čovjeku koji tako živi da može uči u Nebo. Danas slavimo sve one ljude koji su ušli u Nebo, bili oni na kalendaru ili ne. Drago mi je da mladi grada Karlovca to prepoznaju, rekao je rektor Svetišta, mons. Antun Sente.
 
 Dodao je i kako osim poruke da je moguće ostvariti svetost i u današnje vrijeme mladi glumci svjedoče svojim zajedništvom.
 
- Na osobit se to način vidi u predstavi u kojoj su u provom planu "mladi glumci" srednjoškolci, do su u pozadini studenti. Upravo ti "stariji mladi" pomlađuju svoju zajednicu koja se redovito tjedno okuplja pri svetom Josipu u Karlovcu, zaključio je mons. Sente.
 
Predstavi je prethodilo Misno slavlje koje je predvodio vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar u župi Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima. Misu je pjesmom animirao zbor mladih "Lilium" iz iste župe.
 
 
Fotogalerija
download-(1)
download-(8)
download-(9)
download-(10)
download-(11)
download-(12)
download-(13)
download-(14)
download-(5)
download-(2)
download-(3)
download-(4)
download-(16)
download-(17)
download-(18)
download-(19)
download-(20)
download-(21)
download-(22)
download-(23)
download-(24)
download

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!