"Isus je Božić"

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u sklopu humanitarne akcije "Da Život imaju" organizira humanitarni koncert pod nazivom ,,Isus je Božić".

isus-je-bozic.jpg
Autor
nbs-zg.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
nbs-zg.hr
Objavljeno:
 
28.11.2017 09:05

Koncert se organizira u suradnji s Nadbiskupskim bogoslovnim sjemeništem, Kaptol 29.

Cilj manifestacije je senzibiliziranje sugrađana za potrebe mladih koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove te prikupljanje dobrovoljnih priloga za potrebe gradnje doma za mlade. Koncert će se održati 18. prosinca 2017. godine u dvorištu Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa (prostor u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije) s početkom u 19:00 sati, a završetak je planiran do 22:00 sata.

Na koncertu će nastupiti bogoslovski,,Ben(d) Sirah", zbor "Izvor" te gost iznenađenja. Koncert je duhovnog karaktera. Nema naplate ulaznica, a ulaz bi bio na bazi dobrovoljnih priloga. Očekivani broj posjetitelja humanitarnog koncerta je oko 500 - 1000 osoba.

Također, ovog Adventa, u zagrebačkoj katedrali zajedno ćemo moliti krunicu "Božjega Milosrđa" ispred kopije originalne slike Milosrdnog Isusa. Isus je rekao sv. Faustini Kowalskoj: „Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!“ (Dnevnik, 327).

Ovom pobožnošću želimo potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega Milosrđa tj. samog Isusa koji je Božje neopisivo milosrđe, kako je napisao Ivan Pavao II. u enciklici „Bogat milosrđem“. Prije dvije godine, kardinal Josip Bozanić u božićnoj čestitki je napisao: „Božić je ulazak Božjeg milosrđa u nemilosrdnost našega života.“

 

Fotogalerija
sat-milorsđa
krunica-bogoslovi

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije