Jasmin Stavros svjedočio vjeru u svetištu sv. Josipa: Moja mi je žena izmolila obraćenje

Jedna od prekretnica u životu bila je današnja žena Žarka koju je upoznao na svome putu.

7.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
https://www.svetijosip.com/
Objavljeno:
 
30.01.2020 19:12

Misno slavlje druge srijede Velike pobožnosti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu predvodio je jučer župnik u Omišlju i dekan omišaljskog dekanata dr. Anton Bozanić.

Uz koncelebrirano euharistijsko slavlje s rektorom svetišta mons. Antunom Senteom, duhovnikom Laudato televizije vlč. Ivicom Tollom i drugim svećenicima, misno slavlje animirali su članovi župnog zbora svetog Franje Ksaverskog i karlovačkog naselja Švarča.

- Kada smo mi najduhovniji? Nismo onda kada sjedimo u naslonjaču i lijepo nam je, već onda kada nam je teško, kad padamo. Tada rastemo u duhovnosti. Naša vjera i naša duhovnost se posebno produbljuje u našim padovima koji su dobra prilika za pokajanje i traženje Božjeg milosrđa - kazao je dr. Bozanić u svojoj propovijedi.

Podsjetio je na svetog Josipa koji se uzdao u Boga i njegovu providnost te pozvao prisutne da slijede njegov primjer.

- Umjesto da razbijamo glavu kako ćemo i što ćemo, važno je da zastanemo pred Gospodinom i pitamo ga: Isuse što bi ti učinio sada na mom mjestu? Nadahni me, daj mi snagu i jakost, a ti sveti Josipe vjerni čuvaru i zaštitniče svete Obitelji budi uz nas i prati nas na našem životnom putu - kazao je Bozanić.

Pri kraju misnog slavlja svoju je vjeru svjedočio popularni hrvatski pjevač Jasmin Stavros koji je tom prigodom kazao kako se kao mlada osoba rano počeo baviti glazbom. 

- Tada mi je to bilo jako zabavno, imao sam puno novaca i mogao si je priuštiti mnoge stvari, ali me takav život doveo pred vrata pakla. Često sam morao zabavljati one koji su ponirali u zlo droge, različitih opijata, nemorala i tako dalje. I sam sam griješio - posvjedočio je Stavros.

Jedna od prekretnica u životu bila je današnja žena Žarka koju je upoznao na svome putu.

- Od početka je bila jako pobožna. Htio sam da bude moja. I uspio sam. Ona je i dalje, nakon našeg vjenčanja, prakticirala vjeru, ali to se mene nije ticalo. Ja sam i dalje radio svoj posao na estradi. No to me nije ispunjalo. A ona, moja Žarka, cijelo je vrijeme bila uz mene i molila za mene, sve dok i sam nisam shvatio koliko je Bog velik. Danas ne mogu živjeti bez Boga - kazao je Stavros.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije