Kad već ne mogu biti na klanjanju, svećenik položio imena mladih ispred oltara

Ovom snažnom porukom fra Stjepan je izazvao oduševljenje koje potvrđuju mnogobrojni komentari.

9.jpg
Autor
Kristina Jozić/laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
27.03.2020 16:50

U sklopu Duhovno duhovitih večeri koje se u ovom razdoblju prenose uživo preko Instagrama, održano sinoć je klanjanje na kojem su, umjesto mladih, bila prisutna njihova imena ispred oltara.

Podsjetimo, prijenose uživo potaknuo je fra Stjepan Brčina, inače voditelj i duhovnik evangelizacijske zajednice sv. Maksimilijana Kolbea koji su svaki četvrtak organizirali susrete na Svetom Duhu. U crkvi sv. Antuna Padovanskog se na misi, katehezama i klanjanju okupljao se velik broj mladih, a ovim putem fra Stjepan želi održati duh molitve i ohrabriti sve zbog ove situacije koja je pogodila Zagreb i cijelu Hrvatsku.

Na njegovom Instagram profilu svaku večer se u 20:30h može pratiti duhovno duhovito druženje s različitim gostima i raznim poučnim temama, a svaki četvrtak, počevši od sinoć, moći će se pratiti jednosatno klanjanje pred Presvetim.

U moru duhovnih sadržaja koji se ovih dana nude, ovaj prijenos je bio poseban po tome što su imena mladih bila ispisana i položena ispod oltara, a predstavljala su sve one koji su spriječeni fizički biti u crkvi i na pobožnostima i sve one koji su možda klonuli duhom zbog ove situacije. Iznad svega bila je uočljiva poruka koja je poručila: 'Dragi mladi, Isus vam poručuje: „Ne bojte se! Evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta.“ (Mt 28,20)'.

Ovom snažnom porukom fra Stjepan je izazvao oduševljenje koje potvrđuju mnogobrojni komentari preko 300 gledatelja, a poručio je kako će vrijeme odvojenosti uskoro završiti. Do tad, zajedništvo u duhu je itekako prisutno kroz molitvu i poruke poput ovih.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije