Kardinal Bozanić čestitao Božić pravoslavnom mitropolitu Porfiriju Periću

Čestitku prenosimo u cijelosti!

IMG_4664-2.jpg
Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
05.01.2018 12:45

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću, u kojoj stoji:

'Zahvaljujem Vam na bratskim čestitkama koje ste s dobrim željama uputili meni osobno, svećenstvu, redovništvu i katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Svojim hodom u novosti života Crkva zagrebačka privodi kraju Sinodu te utire nove putove služenja i svjedočenja za svoje vjernike i sve ljude dobre volje. Drago mi je da ste 24. studenoga prošle godine svojom nazočnošću počastili sinodsko zasjedanje na temu: 'Crkva zagrebačka u hrvatskom društvu', na čemu Vam srdačno zahvaljujem.

U sinodskom hodu razmatramo otajstvo utjelovljenja Sina Božjega i Isusova rođenja, svjesni da je u Isusu Kristu, sinu Božjem i sinu Djevice Marije, snažnije zasjala dobrostivost i čovjekoljublje našega Boga. Tim darom Božja dobrota zahvaća sve ljude potičući pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. Neka nas i ovoga Božića Božja dobrota povede ususret bližnjima da bismo se susretali u iskrenosti i jednostavnosti kakva se očituje u jaslicama.

U ozračju božićne radosti, srdačne čestitke za Božić upućujem Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima te želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2018. godinu.'

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!