Kardinal Bozanić posvetio oltar i obnovljenu crkvu svetog Josipa

Župu je na Trešnjevci 20. lipnja 1937. blagoslovio blaženi Stepinac!

35.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr/Slaven Bibić
Objavljeno:
 
04.12.2019 19:36

Jučer je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić posvetio oltar i obnovljenu crkvu svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, piše Zagrebačka nadbiksupija.

- Isus dolazi da objavi Oca i ima onoga koji u društvu, u zajednici, predstavlja njegova Oca. Isus objavljuje ljubav Boga Oca. Sveti Josip je onaj koji je zacijelo zračio onom izvrsnom očinskom ljubavlju. Ako itko drugi onda je to on koji je bio blizu Isusa koji je došao da nam objavio Oca - kazao je kardinal Bozanić u homiliji, rastumačivši da zbog posebne misije u Otajstvu utjelovljenja sveti Josip postaje tako slika svakog oca.

Nadodao je kako je svaki otac više otac ako može svojim životom posredovati ljubav Boga Oca u sredini u kojoj živi, istaknuvši kako je upravo to jedna od potreba današnjega vremena kojeg živimo, a u kojem osobito ulogu imaju očevi u obitelji.

Spomenuo je i blaženog Alojzija Stepinca koji je blagoslovio i otvorio ovu župu na Trešnjevci 20. lipnja 1937., a sada je ponovno prisutan u ovoj zajednici po moćima koje su ugrađene u novoposvećeni oltar.

 

Fotogalerija
36
37

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije