Kardinal Bozanić primio muftiju Aziza ef. Hasanovića

29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održat će se Međunarodni simpozij na temu 'Religija i nacija'.

11.JPG
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
02.03.2019 12:07

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 28. veljače 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiju prof. dr. sc. Aziza ef. Hasanovića.

Riječ je o redovitom susretu kardinala Bozanića i muftije Hasanovića koji je ovom prilikom izvijestio kardinala Bozanića o svom sudjelovanju na međureligijskom susretu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za vrijeme posjete pape Franje toj zemlji.

Muftija Hasanović darovao je kardinalu Bozaniću svečani tekst Povelje o ljudskom bratstvu radi svjetskog mira i suživota koju su 4. veljače u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i šejh Al-Azhara.
U razgovoru, sugovornici su se osvrnuli na suradnju između Zagrebačke nadbiskupije i Mešihata Islamske zajednice, a muftija Hasanović kardinala Bozanića je izvijestio da će se 29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održati Međunarodni simpozij na temu 'Religija i nacija'.

Na kraju, kardinal Bozanić i muftija Hasanović razmotrili su daljnju suradnju i moguće inicijative vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

Uz muftiju Hasanovića susretu je prisustvovao tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, a uz kardinala Bozanića susretu je prisustvovao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije