Krizme na jesen, a prve svete pričesti uskoro

Svećenici Karlovačkog dekanata održali su prošle subote redoviti mjesečni susret pod predsjedanjem svoga dekana preč. Dražena Karačića.

200509-DekanatskiKarlovacki-(2).JPG
Autor
A.S./laudato.hr/D.R.
Fotograf
A.S.
Objavljeno:
 
12.05.2020 15:30

Započevši molitvom okupljene svećenike dekan Karačić izvijestio je o uputama koje je dobio od kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, kao i njegovih najbližih suradnika u predstojećem vremenu nakon popuštanja mjera nastalih zbog koronavirusa.

- Prema uputi Nadbiskupa slavlje krizmi odgađa se do jeseni, a slavlje sakramenta prve svete pričesti neka svaki župnik organizira u dogovoru s članovima pastoralnog vijeća te samih roditelja prvopričesnika - izvijestio je svećenik dekan Karačić.

Svećenici su još razmijenili doživljena iskustva u proteklom vremenu te dojmove nakon ponovnog slavlja svete mise s narodom. Govorilo se i o lijepom iskustvu slavljenja svetih misa koje je svakog dana prenosila lokalna Trend televizija iz crkve Presvetog Srca Isusova, kao i misna slavlja koja se i dalje prenose svakog dana iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa putem mrežnih stranica, Facebook-a, ali i Laudato TV i novoosnovane Televizije NaSveJak.

Kada će prilike dopustiti, organizirat će se i ispovijedi u svakoj župi uz raspoloženost svećenika dekanata prema rasporedu koji će biti pravodobno objavljen vjernicima, zaključili su na kraju svog mjesečnog susreta svećenici Karlovačkog dekanta.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije