Krštenje šestog djeteta u Sesvetskoj Sopnici

U propovijedi je preč. Kovač istaknuo da nema većeg izazova od rođenja novog čovjeka.

vuckovic-2.jpg
Autor
fra Stipo Karajica/Laudato/D.T.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
25.09.2017 12:37

Za vrijeme središnjeg euharistijskog slavlja u nedjelju, 24. rujna u samostansko i župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, delegat zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral krstio je Petra, šesto dijete u obitelji Roberta i Ivane Vučković.

U suslavlju su bili sopnički župnik fra Zdravko Dadić i samostansko-župni vikar fra Stipo Karajica.

Preč. Kovač je pozdravio sve nazočne na misi i čestitao supružnicima Vučković na odvažnom osobnom ali i hrvatskom opredjeljenju za život, te im zahvalio za dar djeteta. Pozvao je sve da mole za obitelj Vučković i za sve druge obitelji, posebno kršćansko-hrvatske da u današnje vrijeme budu otvorene životu.

U propovijedi je preč. Kovač istaknuo da nema većeg izazova od rođenja novog čovjeka i pri tome podsjetio na otajstvenost ljudskog postojanja u koju ne možemo i nećemo nikada do kraja prodrijeti i na zlo koje nas prati na našem putu kao sastavnom dijelu te tajne.

Kazao je kako su supružnici Vučković izabrali taj put, nisu se obazirali na trendove oko nas, niti podsmijeh okoline i teškoće koje ih mogu čekati na putu, nego su prihvatili izazov dobra, opredijelivši se tako za život i po šestome djetetu darovali dar hrvatskom narodu, najvrjednije bogatstvo i budućnost. Pozvao je na molitvu za dar osobne vjere i pouzdanja, osobito mladim ljudima i obiteljima, da u Hrvatskoj i u svijetu koji nas okružuje vazda pobjeđuje život.

Nakon euharistijskog slavlja župnik fra Zdravko je u ime zajednice franjevaca svećenika koji djeluju u ovoj župi i cijele župne zajednice čestitao roditeljima i kumovima na daru djetetu preporođenom u sakramentu svetog krštenja, istaknuvši da je ovo prvi bogatiji dar djece u jednoj obitelji, a nadamo se ne i zadnji u dvadesetsedmo ljetnom postojanju ove župe. Uz prigodni dar kardinala Bozanića zaželio je da im Bog dadne snage te u poteškoćama koje prate obiteljski život i odgoj djece pronađu radost, smisao i ispunjenje življenja.         

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije