Mali tečaj kršćanstva najavljuje duhovnu obnovu

U utorak, 18. lipnja održat će se duhovna obnova na temu "Molitvom oslobođeni"

kursiljo.jpg
Autor
Laudato/L.G.
Fotograf
Mali tečaj kršćanstva Kursiljo
Objavljeno:
 
15.06.2019 08:57


Mali tečaj kršćanstva „Kursiljo” održat će duhovnu obnovu na temu "Molitvom oslobođeni". Obnova će se održati u utorak, 18. lipnja u 19 sati u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom u Zagrebu. Predavači su bračni par Jelena i Ivica Markota

Kursiljo koji organizira ovaj susret je priznati katolički pokret kojeg je 1974. godine pokrenula grupa angažiranih katolika (laika i svećenika) čiji je cilj učvršćenje i produbljivanje vjere pojedinca, te stvaranje zajedništva u crkvi preko prijateljskih zajednica. Pokret je proširen diljem svijeta, a do sada je održano približno 400 duhovnih obnova, a polaznika je bilo preko 10.000.

Na osobnoj razini Mali tečaj kršćanstva želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Na društvenoj razini Tečaj želi potaknuti pojedinca kršćanina na skladniji život u zajednici (obiteljskoj, crkvenoj, profesionalnoj, …) te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života: ekonomije, politike, morala, medija, socijalnih struktura, odgoja i obrazovanja, kulture i drugo.

Sve informacije možete dobiti na telefon: 091 92 35 455 ili na mail: mali.tecaj@zg.t-com.hr.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!