Ministar Radman obišao oštećenu katedralu i nadbiskupski dvor

Nakon izjava za medije kardinal Bozanić i ministar Grlić Radman zadržali su se u razgovoru oko aktualnih tema vezanih uz život Crkve i društva.

9.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
15.05.2020 17:30

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Gordan Grlić Radman obišao je danas u pratnji zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor koji su teško oštećeni u potresu.

Kardinal Bozanić upoznao je ministra Grlić Radmana s oštećenjima na zagrebačkoj katedrali te sljedećim koracima u osiguravanju katedrale istaknuvši oštećenja na svodu u prednjem djelu glavne lađe te apsidi katedrale kao ona koja su najhitnija u sanaciji za što je potrebno izvršiti niz prethodnih radnji.

Po obilasku katedrale ministar Grlić Radman uputio se u Nadbiskupski dvor gdje ga je uz kardinala Bozanića o razmjerima štete upoznao upravitelj Nadbiskupskog dvora preč. Ivica Budinšćak.

- Velika je i važna činjenica da u rješavanju problema i posljedica potresa Hrvatska nije sama, nego kao članica EU, možemo računati i na pomoć Institucija Europske unije - zaključio je ministar Grlić Radman.

Kardinal Bozanić izrazio je zahvalnost na podršci ministru Grlić Radmanu i Vladi RH te na nastojanjima oko pomoći stradalima u potresu pri čemu je naglasio prvenstvo pomoći obiteljima koje su ostale bez svojih domova.

- Ovakve situacije veliki su izazov za sve nas da učinimo sve što možemo za dobrobit sviju. Neka i skora proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata bude jedan od znakova tog nastojanja - rekao je kardinal Bozanić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije