Mladomisnici dijecezanci kod bosonogih karmelićanki u Brezovici

Zagrebački, varaždinski i bjelovarsko-križevački mladomisnici, u pratnji svojih duhovnika preč. Vlade Razuma i vlč. mr. Andrije Miličevića, hodočastili su, na svoj način, 30. lipnja Gospi Karmelskoj i Bosonogim karmelićankama u Brezovicu.

29.jpg
Autor
IKA/Laudato/I.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
03.07.2020 08:09

Nastavili su tradiciju prijašnjih generacija mladomisnika koji su redovito nakon svećeničkog ređenja dolazili u Karmel i zahvalili Majci Božjoj na daru svećeništva, a sestrama na molitveno-duhovnoj pratnji.

Tu zahvalu posvjedočili su i euharistijskim slavljem koje je predvodio mladomisnik Marko Dominić iz Župe bl. Alojzije Stepinac, Trnjanska Savica u Zagrebu. Uz njega su suslavili vlč. Marko Nimac iz Župe Blagovijest Naviještenja Gospodinova, Vrbani u Zagrebu, vlč. Tomislav Medić iz Župe Isusova uskrsnuća, Sesvetski Kraljevac, vlč. Branimir Jagodić iz Župe blaženi Alojzije Stepinac, Duga Resa, vlč. Ivan Koretić iz Župe sv. Brcko, Kalnik, Bjelovarsko-križevačka biskupija, vlč. Filip Jakupec iz Župe sv. Vid, Pitomača, Varaždinska biskupija, vlč. Lovro Biškup iz Župe sv. Vid, Varaždin, Varaždinska biskupija, koji je i propovijedao, te duhovnik bogoslova preč. Vlado Razum i asistent duhovnika vlč. mr. Andrija Miličević, uz ministrante i čitače Tomislava Skendera i Leu i Luku Balaško.

Homiliju je mladomisnik Biškup počeo mislima iz ulomka Matejeva evanđelja: 'A on je spavao. Oni pristupiše i probudiše ga govoreći: 'Gospodine, spasi, pogibosmo!' Kaže im: 'Što ste plašljivi, malovjerni?' Tada ustade i zaprijeti vjetrovima i moru te nasta velika utiha' (Mt 8, 24-26).

Istaknuo je da se onaj koji ima pravog prijatelja ne boji jer ima potpuno povjerenje u njega i zna da mu prijatelj želi samo najbolje i da će mu on pomoći u svim životnim situacijama.
- Takav prijatelj je Isus. No, apostoli su pali na ispitu, jer su se više plašili oluje i mora, nego što su imali povjerenja u Isusa -  rekao je.
 
U nastavku homilije mladomisnik je govorio o dvoje božanskih svojstava.
- Bog je tajanstven i Bog je beskrajan. Obzirom na tajanstvenost, Bog neizmjerno ljubi čovjeka, uvijek je s njim, a objavljuje se samo kad je potrebno, tajanstveno. Sva Božja djela i sva stvorenja govore bez riječi, o beskraju Božje ljubavi. Svaka travka, svaki cvijet se klanjaju i pokoravaju Gospodinu, zato ne budimo nevjerni, nego vjerni - poručio je propovjednik.

Pjevanje su predvodile karmelićanke pod ravnanjem s. Bonite Kovačić.  Misno slavlje završilo je zajedničkim i pojedinačnim mladomisničkim blagoslovom,  zahvalom za molitve i preporukom u daljnje vlč. Miličevića, uz pjesmu 'Zdravo Djevo' i prijateljskim druženjem u govornici.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!