Nikolinjska po(r)uka o radosti dijeljenja

U povodu blagdana sv. Nikole biskupa, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i kazalište "Budilica" organizirali su prigodni susret za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu iz siromašnih obitelji na kojem su obradovali i darivali dvjestopedesetero djece.

poklon.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
04.12.2017 19:14

Nikolinjski susret održan je 3. prosinca u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati. Program je započeo u večernjim satima predstavom "Dijeliti je sreća" u izvedbi polaznika edukativnih programa Kazališta "Budilica" - djece od prvoga do osmoga razreda OŠ "Vukomerec".

"Ova predstava - koja je edukativnog karaktera, ispričana pokretom i glazbom te prožeta emocijama - nosi snažnu poruku milosrđa i ljubavi", istaknula je voditeljica Kazališta "Budilica" Daniela Totić, koja je ujedno autorica teksta predstave "Dijeliti je sreća", dok je scenografiju i kostimografiju osmislila uz pomoć Ivane Totić. Koreografiju potpisuje Stošija Zrinski, a uloge iznenađenja imali su Alfred Posavec i Lovro Kovačević. Miroslav Odak bio je narator i pjevač.
Osim djece mlađe dobi koja su korisnici zagrebačkog Caritasa, na predstavi su sudjelovali i korisnici Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici te korisnici dvije kuće za nezbrinutu djecu Družbe sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova: Kuće sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu i Kuće sv. Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu.

Ukupno 260 poklon-paketa pripremili su i zajedno podijelili zagrebački Caritas i Kazalište "Budilica" na ovogodišnjem Nikolinjskom susretu. Caritasu su u pripremi paketa donacijama pomogle tvrtke METRO Cash & Carry d.o.o., ARS KOPIJA d.o.o., RADOFORM d.o.o. i Kraš d.d., a Budilici je u realizaciji ovoga projekta pomogla Gradska četvrt Gornji Grad - Medveščak.

Posebnu zahvalnost Caritas upućuje sljedećim odgojno-obrazovnim ustanovama, čiji učenici su se uključili u akciju "Budi cool, udjeli slatkiš svoj", u okviru koje su od 20. studenoga do 1. prosinca prikupljali slatkiše za Nikolinjski susret: Prva katolička osnovna škola u Gradu Zagrebu, OŠ Antuna Mihanovića, OŠ Remete, OŠ Dragutina Tadijanovića, OŠ Matija Gubec, Drvodjeljska škola, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti, Nadbiskupska klasična gimnazija, I. gimnazija i VII. gimnazija iz Zagreba te OŠ Luka iz Sesveta.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!