Novi oblik evangelizacije: Duhovno duhovite večeri na Instagramu

Svećenici uvijek pronađu način kako ostati povezani sa svojim narodom.

10.jpg
Autor
Kristina Jozić/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Instagram
Objavljeno:
 
20.03.2020 13:56

Tako je i sada, u vremenu kada su vjernici spriječeni odlaziti u crkvu, kako na misu, tako i na ostala okupljanja. Stoga su se poznate Duhovno duhovite večeri na Svetom Duhu preselile su se na Instagram, ali sada s nešto drugačijim nazivom.

Duhovno glazbeno duhovite večeri osmislio je fra Stjepan Brčina koji će se svaku večer u 20:30h javljati uživo sa zanimljivim gostima glazbenicima na svom Instagram profilu

- Inače smo se okupljali svaki čevrtak i držali susret za studente i različite mladeži. Ali s obzirom na ovu situaciju to nije moguće, pa da ne izgubimo kontakt odlučio sam nastaviti na ovakav način. Do sada se to pokazalo dobrim - kazao nam je fra Stjepan.

Ovim putem želi se pokazati kako društvene mreže mogu biti jako korisne ako ih se koristi na pravi način jer se sve duhovne aktivnosti mogu nastaviti upravo u virtualnom svijetu. 

- Ja se uključim online na svom Instagram profilu na kojem se priključe drugi. Oni postavljaju neka pitanja vezano za vjeru, nejasnoće, problemi na koja im dajem odgovore. Onda bude i molitve, humora, malo i glazbe... - pojasnio nam je kako to funkcionira.

Kako na dosadašnjim susretima u crkvi, tako se ni na ovim neće gubiti glavna nit vodilja ovog projekta, a to je duhovnost i humor prije svega.

- Duhovnost i duhovito privlači mlade. Kršćani trebaju biti radosni, a danas ako uspiješ nasmijati čovjeka već si učinio nešto dobro. Humor nam je danas itekako potreban - kazao je fra Stjepan najavivši pritom da će se večeras raspravljati o ispovijedi, između ostaloga i o tome zašto se ne može ispovijedati preko telefona.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!