Novi projekti udruge 'Stepinčeve oaze mira'

Udruga 'Stepinčeva oaza mira' iz Zaprešića održala je u ponedjeljak desetu godišnju skupštinu u Pastoralnome centru župe sv. Petra apostola u Zaprešiću.

stepinac-zapresic.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
19.06.2018 12:11

Susret je započeo molitvom za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

U izvještaju predsjednik Udruge trajni đakon Ilija Nikolić osvrnuo se na rad Udruge koja u proteklih deset godina svoga postojanja uspješno djeluje u gradu Zaprešiću. Predsjednik je zahvalio svim članovima što su kroz minulo desetljeće uspješno realizirali sedamnaest velikih projekata gdje su široj javnosti poznati po uprizorenjima 'Živih jaslica i Muke Kristove'.

Na sjednici je osnovano savjetodavno tijelo koje će vodstvu udruge pomagati osobito za proslavu desete obljetnice u mjesecu listopadu gdje će se zajedno proslaviti i dvadeseta obljetnica od proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim u Mariji Bistrici.

Tom prigodom Udruga 'Stepinčeva oaza mira' želi objaviti monografiju s fotografijama svoga desetgodišnjeg rada. Mladi članovi ove udruge prihvatili su prijedlog da u scenskom prikazu prihvate osmišljavanje i realizaciju desetih 'Živih jaslica' a za glavnog koordinatora izabran je student Matej Lacić koji je se u radu s mladima kao župi animator već dokazao. Nikolić je na osobit način zahvalio zaprešićkom dekanu Ivanu Frkonji, Gradu Zaprešiću kao i Turističkoj zajednici grada Zaprešića na suradnji u mnogim zajedničkim projektima posebice za organiziranje 'Kristove muke' i 'Živih jaslica' u gradu Zaprešiću.

Susret je završio molitvom ispred kipa sv. Ivana Pavla II.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!