Održana korizmena duhovna obnova za polaznike Trajne formacije svećenika

Polaznici obiju skupina Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije okupili su se u ponedjeljak 18. ožujka 2019. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na korizmenoj duhovnoj obnovi.

duhovna-obnova-zg-nadb.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
18.03.2019 15:51

Voditelj duhovne obnove bio je mons. Jorge Ramos, svećenik Prelature Opusa Dei, koji je na temelju dvaju evanđeoskih ulomaka – onaj o večeri u kući uglednog farizeja te o putu u Emaus, prije svega potaknuo svećenike na očuvanje vlastitog duhovnog života. Podsjetivši kako je Krist s nama i u nama, mons. Ramos je poručio okupljenima da je svećenik ujedno i Isus Krist na sakramentalan način.

Istaknuo je mons. Ramos da Evanđelje nije informativna, već formativna knjiga kroz koju nam Gospodin svakodnevno progovara. Osim toga, nastavio je mons. Ramos, svakodnevno primamo i svetu pričest, koja je uvijek nova, odnosno, Isus je isti, no milosti su nove.

Uslijedilo je euharistijsko klanjanje i mogućnost za ispovijed, a susret je nastavljen razmatranjem o evanđeoskom ulomku o putu u Emaus. Svećenik je onaj koji tješi. Ponajprije žalosne, one u potrebi, bolesne i siromašne – rekao je mons. Ramos, potičući svećenike da mole Gospodina za nadu koja nikad neće prestati.

Korizmena duhovna obnova zaključena je zajedničkim objedom u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, kojem se pridružio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Bila je to prigoda da svećenici polaznici Trajne formacije, kao i cijela bogoslovska zajednica, kardinalu Bozaniću čestitaju nadolazeći imendan. U ime svećenika u Trajnoj formaciji, čestitku Kardinalu uputio je vlč. Tomislav Hačko, uručivši mu pritom poklon – pektoral izrađen po uzoru na biskupski križ bl. Alojzija Stepinca, što ga je nosio tijekom uzništva u Krašiću.

 

Fotogalerija
IMG_1949
IMG_1958
IMG_2010
IMG_2042

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!