Pismo kardinala Bozanića svećenicima

Ovim pismom obavješćuje svećenike Nadbiskupije o važnim slavljima koja su pred njima.

5.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
12.05.2020 17:35

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poslao je svojim svećenicima pismo o liturgijskim slavljima tijekom pandemije i o životu Nadbiskupije nakon potresa.

- Pišem vam ovo pismo na dan koji je dugo u nama živio kao željeni datum Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu. To je ujedno i spomendan blaženog Ivana Merza, kojega smo među svetim uzorima, uz Presvetu Bogorodicu Mariju i blaženoga Alojzija Stepinca, s našim mladima izabrali da budu posebno razmatrani kao pratitelji i zagovornici naših mladih tijekom priprave i slavlja Susreta. Njima preporučujem naše mlade, njihove obitelji i cijelu Nadbiskupiju - započeo je kardinal Bozanić.

U pismu navodi o pomoći obiteljima i pojedincima stradalima u nedavnom potresu, o pomoći župnim zajednicama u obnovi crkvenih objekata, misi posvete ulja, svetkovini Majke Božje od Kamenitih vrata, prezbiterskom ređenju te o dodatnim uputama o liturgijskim slavljima.

Sve upute možete pročitati OVDJE.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!