Početak Dehonijske godine u Trnovčici

Početak Dehonijanske godine u Trnovčici i Kutinskoj Slatini na spomendan sv. Faustine

Dehonijanska-godina-plakat.jpg
Autor
zupa-trnovcica.net/Laudato/K.P.
Fotograf
zupa-trnovcica.net
Objavljeno:
 
05.10.2017 09:51

U četvrtak, 5. listopada, na spomendan sv. Faustine, svetom Misom u 22.30 i Svetom urom u 23 sata u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici započet će Dehonijanska godina.

Povod ovoj godini su: 175. obljetnica rođenja o. Dehona (1843.), 140. obljetnica Družbe dehonijanca (1878.), 15. obljetnica Hrvatske dehonijanske mladeži (2003.) te 25. obljetnica župe u Trnovčici (1993.), a koje će se proslaviti u lipnju 2018. Svećenici Srca Isusova, dehonijanci, kao i Hrvatska dehonijanska mladež, pozivaju sve da se pridruže molitvenom hodu kroz ovu godinu na dva načina: sudjelujući kroz devet mjeseci svaki Prvi četvrtak u mjesecu u Svetoj uri od 23 sata do ponoći u znak zadovoljštine za uvrede nanesene Srcu Isusovu (na nakanu za svećenike dehonijance, za nova svećenička i redovnička zvanja u Družbu, za beatifikaciju o. Dehona i kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca). Drugi vid je sudjelovanje u devetnici Prvih petaka u znak zahvalnosti za sve milosti koje je Bog udijelio Družbi, Dehonijanskoj mladeži kao i župi kroz 25 godina postojanja. Na Prve petke sv. Mise u župi bit će u 6.30, 18 i u 21 sat.

Molitveni hod pratit će i dehonijanska župa u Kutinskoj Slatini gdje će sv. Misa biti u 20 sati, nakon koje će uslijediti Sveta ura u 20.45.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!