Posjetom Stepinčevom Karmelu mladomisnici nastavili dugogodišnju tradiciju

Mladomisnici će danas posjetiti i Karmel Svete Male Terezije u Kloštar Ivaniću, a u utorak 19. lipnja pohodit će sestre klarise u zagrebačkom samostanu sv. Klare u Mikulićima te samostan sestara karmelićanki u Mariji Bistrici.

92.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
18.06.2018 17:23

Nastavljajući desetljećima dugu tradiciju da odmah pošto su zaređeni za svećenike dođu zahvaliti za molitvenu blizinu sestara karmelićanki, osmorica ovogodišnjih mladomisnika posjetila su samostan Kraljice Karmela u Brezovici.

Euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi bl. Alojzija Stepinca predvodio je vlč. Kristijan Tušek, u zajedništvu s duhovnikom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Vladom Razumom te sedmoricom novozaređenih svećenika. Homiliju u euharistijskom slavlju izrekao je vlč. Dario Kral, mladomisnik Zagrebačke nadbiskupije koji se osvrnuo na pročitani evanđeoski ulomak (Mt 5,38-42) o dosad nečuvenom Isusovu nalogu da se ne opiremo zlomu.

- Svi će reći da je to lijepa i snažna Isusova riječ, no rijetko ćemo čuti kako je to uistinu teško živjeti kada se čovjek susretne s nepravdom. Isus poručuje da se pred nepravdom ne priklanjamo logici zla, već smo pozvani odgovoriti ljubavlju, i premda taj put vodi na križ, on tamo ne završava jer poslije križa dolazi uskrsnuće – kazao je.

Istaknuo je kako Bog u svom pristupu čovjeku nije pristran te da Božja ljubav obilježena vjernošću nije ona koja se daje i povlači ovisno o našim postupcima.

- Takvu smo ljubav i mi pozvani ostvarivati u ovom svijetu. Ljubav je teologalna krepost i nikakav je tehnika ne može u nama ostvariti. Takva ljubav biva darovana od Isusa Krista kad smo s njime, kad s njime hodamo, kad se s njime susrećemo u Euharistiji. Ovaj ideal je moguće živjeti samo onomu koji svoj život obogaćuje molitvom - naglasio je mladomisnik.

Zahvalio je sestrama karmelićankama koje kroz molitvu, kontemplaciju i razmatranja neprestano svjedoče vrijednosti koje nas Isus poziva nasljedovati.

- Vi pokazujete ovom svijetu da može biti drugačiji i upravo je to ono što ovaj svijet želi vidjeti - rekao je vlč. Kral.

Dodao je kako smo na to svjedočanstvo u svijetu svi pozvani.

- Da bismo to mogli ostvariti potrebna nam je Božja snaga koju crpimo iz osobne molitve, ali i molitvena blizina drugih - zaključio je mladomisnik moleći zagovor Majke Marije, Kraljice svećenika da upravo ovogodišnji mladomisnici budu nositelji promjene, nositelji onog Božjeg u ovom svijetu.

Po završetku euharistijskog slavlja mladomisnici su se zadržali u razgovoru sa sestrama karmelićankama te su im se preporučili u molitve kako bi ustrajali u svom svećeničkom pozivu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!