Postavljen kip Majke Tereze u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Kip Majke Tereze iz Calcutte, rad akademskog kipara Ante Jurkića postavljen je u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u petak 15. ožujka 2019. godine.

download-(4).jpg
Autor
svetijosip.com/Laudato/K.P.
Fotograf
svetijosip.com
Objavljeno:
 
15.03.2019 14:14

Kip Majke Tereze dar je gradu Karlovcu kao i Nacionalnom svetištu svetog Josipa Zajednice Albanaca Karlovačke županije, Udruge Albanaca branitelje Hrvatske u Domovinskom ratu, kao i Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj.

Svečanost blagoslova kipa biti će u petak i subotu 22. i 23. ožujka 2019. godine. U Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u petak 22.3.2019. s početkom u 18 sati biti će svečana akademija, a u subotu 23.3. u 11 sati bslavit će se sveta Misa za vrijeme koje će biskup blagosloviti novopostavljeni kip Majke Tereze.

Kip Majke Tereze lijepi je dar Nacionalnom svetištu koji će Josipove štovatelje već sutradan u subotu 16.3. te kroz sve dana svetkovine svetog Josipa dočekivati i poticati na pobožnost svetom Josipu kako bi s Njim došli do Marije i Isusa.

Crtica iz povijesti: Na Veliki petak 24. ožujka 1978. godine o. Ante Gabrić i Majka Terezija posjetili su grad Karlovac i crkvu svetog Josipa gdje su sudjelovali u prigodnom programu te okupljenom mnoštvu uputili poticajne riječi.

 

Fotogalerija
download-(1)
download-(2)
download
download-(5)
download-(5) (1)

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!