Predstavljen novi povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Nakon zajedničke mise u zagrebačkoj katedrali 30. listopada, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predstavljen je novi povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji vlč. Boris Jozić.

povjerenik-za-mlade-i-laike.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
31.10.2018 14:33
Predstavljanje je započelo obraćanjem preč. Marka Kovača, biskupskog vikara za pastoral, koji je pročitao Dekret samog imenovanja u kojem se vidi da će povjerenik biti ponajviše upućen vjerničkim društvima, zajednicama i pokretima. Zadaća je povjerenika da potiče i podupire vjernike laike kako bi na sebi svojstven način sudjelovali u životu i poslanju Crkve, a napose kako bi evanđeoskim duhom prožimali poredak vremenitih stvari.

Novi povjerenik okupljenim članovima vjerničkih društava, pokreta i zajednica, kanonski priznatima od strane crkvene vlasti, obratio se predavanjem o temi 'Duh nas poziva na zajedništvo', koristeći se raznim crkvenim dokumentima, kao što su Iuvenescit ecclesia, Christifideles laici, i razne poruke pape Franje koje je upućivao vjernicima laicima. Zajednički zaključak jest kako poslanje vjernika laika u današnjem svijetu može krenuti od pitanja kako buditi nadu u ovom opterećenom svijetu i pokazati ljepotu radosne vijesti koju je donio Isus Krist.

Nakon predavanja razvila se kratka rasprava u kojoj se pokazala potreba za međusobnim upoznavanjem, pa je pred novog povjerenika stavljena zadaća da obiđe i upozna sva vjernička društva pokrete i zajednice, a od njih je zamoljeno da budu otvorena srca i da ga prate svojim molitvama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije