Proslavljena svetkovina zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata

Mons. Lingua je istaknuo kako smo u ovim vremenima kušnji duhovno ujedinjeni više nego ikad.

7.jpg
Autor
IKA/Laudato/I.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
01.06.2020 10:19

U sklopu proslave Dana Grada Zagreba koji se svakoga 31. svibnja obilježava od 1999. godine, upravo na dan Majke Božje od Kamenitih vrata, u večernjim satima slavila se misa ispred zagrebačke katedrale koju je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, pomoćnim biskupima i svećenicima Grada Zagreba, prenosi IKA.

Mons. Lingua je u propovijedi istaknuo da su zbog potresa i mjera zaštite od širenja koronavirusa, primorani biti na trgu ispred katedrale, a ne unutar katedrale, te na propisanom razmaku jedni od drugih.

- Iako smo fizički udaljeni jedni od drugih, duhovno smo ujedinjeni više nego ikad. Okupili smo se oko lika Gospe uslijed dvije kušnje – potresa i koronavirusa. Katedrala će se obnoviti, a mi se posvetimo izgradnji Crkve kao žive zajednice kršćana - poručio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons.

Giorgio Lingua na misi, a nakon propovijedi okupljenim vjernicima udijelio je blagoslov pape Franje
Nakon mise krenula je tradicionalna procesija sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata nazad do Kamenitih vrata u kojoj je ove godine, unatoč protuepidemijskih mjerama, sudjelovalo više od očekivanog broja ljudi.

Proslava blagdana zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata započela je misom koju je u svetištu na Kamenitim vratima u jutarnjim satima predvodio vlč. Tomislav Hačko, u zajedništvu sa župnikom župe sv. Marka vlč. Vladimirom Magićem. Nakon misnoga slavlja čudotvorna slika Majke Božje od Kamenitih vrata prenesena je pred zagrebačku prvostolnicu.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!