Proslavljena svetkovina Marije Majke Crkve u Trnovčici

Blagdan Marije Majke Crkve svečano je proslavljen u zagrebačkoj Dubravi u župi Marije Majke Crkve u Trnovčici.

3.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
02.06.2020 18:07

Uoči svetkovine održana je i trodnevnica tijekom koje su župnik p. Mirko Sadak i kapelan p. Marko Šop vjernike pripremali za blagdan zaštitnice župe. Na sam blagdan središnje misno slavlje u 19  sati predvodio je vlč. Ivan Grbešić u koncelebraciji s još desetak svećenika, a na njemu se okupilo mnoštvo župljana kao i hodočasnika iz susjednih župa Dubrave i Sesveta.

Vlč. Ivan Grbešić pozvao je okupljene vjernike da se utječu Mariji, pohode Njezina svetišta jer je Ona Majka koja budi Crkvu, preporađa ju i priprema za drugi Kristov dolazak, piše Nadbiskupija.

- Bog je poželio da nas Gospa pohodi, te da mi po Njoj dolazimo k Njemu. Stoga mi danas moramo kucati na Njezino srce koje nam sprema čudo obraćenja i obnove za što nam je potrebna postojana i živa vjera. Duh Sveti zato spremno “pali” ljudska srca po molitvi čega smo danas u našoj Crkvi potrebiti. A mi smo ti koji smo pozvani pokazati svijetu Krista kao Crkva ili u svojoj obitelji ustrajno moliti za čudo obraćenja. Mi smo ti koji moramo moliti s Marijom, biti misionari i apostoli. Pogotovo u današnje vrijeme kojemu prijeti duh ateizma i bezboštva, stoga Marija dolazi ovdje na zemlju probuditi i pobuditi nas za Boga - rekao je Grbešić.

Podsjetio je kako je Crkva Tijelo Kristovo, kako kaže apostol Pavao, a Marija je Majka Crkve, Ona je donijela blago Crkve, Isusa, a danas se slavi kao Majka svih vjernih.

- U ovome svijetu, bolesnom u odsustvu Boga, nema bolje vijesti od Radosne vijesti, nema boljeg lijeka od ljubavi Duha Svetoga. Stoga nas Isus poziva na svoj izvor, na svoju Riječ, da postanemo apostoli i liječimo svoju Crkvu. Jer kada osjetimo Isusa u svome srcu, Duha Svetoga u svome biću, tada se naši životi preobražavaju i tada znamo za što živimo i čemu se nadamo: Da Boga upoznamo i ljubimo, prođemo svijetom čineći dobro - istaknuo je propovijednik.

Vlč. Grbešić ohrabrio je okupljene vjernike da se predaju Duhu Svetom kako bi ih poveo do Gospina srca, u sigurnu luku spasa, te propovijed zaključio molitvom u zajedništvu s okupljenim vjernicima: Dođi Duše Sveti, dođi po moćnom zagovoru Bezgrješnog Srca Marijina, svoje preljubljene Zaručnice.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!