SKAC slavi 18 godina

Trodnevna svečana proslava Svetom Misom zahvalnicom, zabavom, promocijom knjige, kvizom i Misom mladih.

Capture.PNG
Autor
Laudato/L.Ž.
Fotograf
SKAC
Objavljeno:
 
28.11.2019 09:17
Studentski katolički centar Palma (SKAC) u srijedu je proslavio svoj 18. rođendan. Proslava je započela Svetom Misom u 19 sati koju je predslavio pater Dalibor Renić, a nakon mise, stari i novi članovi SKAC-a, donatori i prijatelji okupili su se velikoj dvorani Palme i svečanom zabavom otvorili trodnevnu proslavu. Na zabavi se obratio predsjednik Udruge, pater Tomislav Špiranec, istaknuvši SKAC-ove prednosti, ali i mane, gdje je išao u prošlosti, ali i kamo danas putuje. Osim njega, član Upravnog odbora SKAC-a, Kristian Karlo prikazao je novi vizualni identitet SKAC-a koji se sastoji od nekoliko simobličnih poruka, ali glavna je simbol lava kao simbol hrabrosti, jedinstvenosti te kao simbol Krista. 

Proslava se nastavlja danas, u četvrtak, 28. studenog u velikoj dvorani Palme, promocijom knjige p. Luke Rađe "Šalabahter za život" na koju će doći i sam autor, a završava se u petak 29. studenog kvizom "SKAC-ovci vs. Isusovci" u 18 sati, Misom mladih u 20:30 sati i završnim partijem u velikoj dvorani u 22 sata.

SKAC Palma osnovan je 2001. godine, a nastao je kao pozitivna reakcija na negativne stvari u društvu, ali i kao odgovor na Drugi vatikanski sabor i ulogu vjernika. Uoči 18 godina djelovanja teško je pobrojati sve ono što se u SKAC-u zbivalo, događalo, rađalo i nastajalo. Aktivnosti i projekti su se iz generacije u generaciju mijenjali i nadopunjavali. Od prvih Modrava i tečajeva, vjeronauka i izleta, prikupljanja sredstava za najpotrebitije, do poplava u Slavoniji, volonterskih aktivnosti, agenata dobrote, mrežalice, Effate, 3D formacije, duhovnih vježbi u šutnji i svakodnevnici, izdanih knjiga, ispjevanih pjesama, izmoljenih darova, ispijenih kava i opranih šalica u SKAC klubu. I od tada, pa do danas, SKAC se molio, mijenjao, rastao. Generacije su dolazile i odlazile. Mnogi su se u njemu upoznali, zaljubili, vjenčali, zaredili. SKAC je bio i ostao vrijeme i mjesto u koje će mladi čovjek moći doći, razvijati se, učiti se preuzimanju odgovornosti, darujući sebe i sve svoje.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije