Trodnevnica i proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici 2017.

Župa bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici proslavit će misnim slavljem u utorak, 3. listopada, 18 godina djelovanja - još uvijek bez zgrade crkve, te stoga u privremenom bogoslužnom prostoru.

stepinac-2.jpg
Autor
Marija Znika, župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Fotograf
obitelj-malih-marija.com
Objavljeno:
 
30.09.2017 10:45

Župa blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu proslavit će svečanim misnim slavljem u utorak, 3. listopada 2017., punih 18 godina djelovanja - još uvijek bez zgrade crkve, te stoga u privremenom bogoslužnom prostoru – u predvorju Osnovne škole Jure Kaštelana. Svečano misno slavlje u 20 sati predvodit će mons. Zlatko Koren, župnik Župe sv. Blaža u Zagrebu i novoimenovani nadbiskupijski povjerenik za pastoral braka i obitelji.

Trodnevna priprava započinje u subotu, 30. rujna 2017., duhovnom obnovom koju će predvoditi vlč. Ivica Tolla, župnik u Župi sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu. U 17 sati bit će pokorničko bogoslužje s pojedinačnom ispovijedi. Vjernicima će za ispovijedanje biti na raspolaganju više svećenika. Nakon mise u 18,30 sati bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Drugog dana trodnevnice, u nedjelju 1. listopada, vjernici će se u 17 sati okupiti u parku koji je posljednjih nekoliko godina umjesto gradilišta za crkvu postao političkom pozornicom i poprištem nezdravih podjela te moliti za obraćenje i ozdravljenje hrvatskog naroda i drugih građana naše domovine. Nakon molitve u parku nastavlja se program u školi – krunica, misa i klanjanje – koje predvodi vlč. Ivica Tolla.

Trećeg dana trodnevnice, u ponedjeljak 2. listopada, župljani će hodočastiti u katedralu te ondje, nakon svete mise u 18 sati, moliti na grobu bl. Alojzija Stepinca za njegovo proglašenje svetim i za izgradnju Župne crkve na Trnjanskoj Savici Blaženiku na čast a Bogu na slavu.

Pozivamo sve štovatelje bl. Alojzija Stepinca, Trnjane i druge Zagrepčane, vjernike i sve ljude dobre volje, a osobito mlade, da se pridruže ovom slavlju i molitvi za izgradnju Župne crkve na Savici.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije