[VIDEO] Više od tisuću mladih svjedočilo vjeru na 2. Antunovskom hodu

U organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca jučer je održan drugi Antunovski hod mladih.

5.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
laudato.hr
Objavljeno:
 
07.06.2020 15:36

Nešto više od tisuću mladih predvođeni fra Stjepanom Brčinom održali su novi Antunovski hod mladih i tako pokazali svijetlu stranu Crkve. Ona nije samo za 'starije', ona je bogata mladim ljudima koji prepoznaju Boga u vlastitom životu.

Antunovski hod za mlade započeo je misom u svetištu Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te su se potom uputili prema središnjem zagrebačkom trgu gdje su pjesmom i molitvom slavili Boga. 

- Želim vam da hod bude uspješan, da doživite zajedništvo s Bogom i jedni s drugima. Hod podrazumijeva kretanje. Da bismo hodali, moramo napustiti jedno mjesto kako bismo došli do drugog. Moramo napustiti sebične navike i ugode koje nas vežu za ovaj život kako bismo dosegli visine u kojima nas očekuje Bog. Tim činom postajemo bolji prema obitelj, prijateljima i kolegama. Kada hodamo, moramo podnijeti/prinijeti i žrtvu - rekao je u propovijedi vlč. Antun Sente, stariji, župnik u Sesvetskim Selima.

Mnogi prolaznici s oduševljenjem su promatrali radosnu povorku mladih koja je zaključena dolaskom u svetište svetog Antuna. Tamo je upriličeno euharistijsko klanjanje, slavljenje pjesmom i molitvom te čašćenje relikvija svetog Antuna.

- Ima više razloga zašto održavamo ovaj hod. Jedan od njih je da posvjedočimo svoju vjeru ulicama našeg grada. Često kažu da nema mladih vjernika u Crkvi, a ovim smo pokazali da je stvar drugačija. Htjeli smo i evangelizirati na trgu našeg glavnog grada i tako slavimo Boga - rekao je fra Stjepan Brčina.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!