Vesela nedjelja u Soblincu

Nedjelja u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu bila je jako vesela.

soblinec.jpg
Autor
V. Burić/Laudato/K.P.
Fotograf
V. Burić
Objavljeno:
 
28.11.2017 13:23

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava, župni Caritas organizirao je druženje s posebnim gostom koji je ove godine uranio ali samo kako bi mogao posjetiti najmlađe župljane ove župe. Nakon svete mise u župnoj crkvi, stigao je gost iznenađenja, sveti Nikola! Najmlađi župljani jako su marljivi, kako u igri i veselju tako i pomaganju drugima pa ih je sveti Nikola došao zamoliti da mu pomognu prikupiti slatkiše za djecu dječjeg doma "Sveti Franjo“ u Vugrovcu.

Prije dolaska svetog Nikole, jedan nestašni Grga koji voli spavati pokušao je od malih župljana saznati nekoliko trikova kako najbolje i najlakše očistiti čizmice da budu blistave i čiste za dolazak svetog Nikole. Djeca su bila jako kreativna i dala puno savjeta, a najbolji savjet kojeg su dali Grgi glasio je upravo ovako: "Moraš čizmice čuvati i održavati kako bi stalno bile čiste, a ne samo za dolazak svetog Nikole.“

Činjenica je kako od djece možemo puno naučiti, samo ako ih pažljivo slušamo!

Sveti Nikola razveselio je djecu dolaskom i druženjem te je svakome na odlasku poklonio nešto slatko i unaprijed zahvalio što će iduće nedjelje kada palimo i 1. adventsku svijeću, donijeti  slatkiše za štićenike dječjeg doma u Vugrovcu. Župni Caritas pripremio je i podijelio djeci poseban adventski kalendar sa zadacima kao pripremu za Isusov rođendan i podsjetnik kako svaki novi dan, nova je prilika da na ovaj svijet donesemo malo dobrote!

 

Fotogalerija
soblinec-2
soblinec-3
soblinec-4

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije