Započeo 60. teološko-pastoralni tjedan

'Navještaj evanđelja u suvremenoj Europi'

106.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
28.01.2020 09:48

'Navještaj evanđelja u suvremenoj Europi' tema je 60. teološko-pastoralnog tjedna koji u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu započinje danas, a traje do 30. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.

Tema prvog predavanje je 'Crkva u Europi' mons. dr. Hrvoja Škrleca, a  potom je u 12 sati euharistijsko slavlje.

Popodnevni program počinje u 15:30

Predavanje 'Odrazi europskih duhovnih i religijskih gibanja u Hrvatskoj' održat će prof. dr. Željko Tanjić; o temi 'Kršćanska poruka pred kritikom prosvjetiteljstva' govorit će izv. prof. dr. sc. Stjepan Radić, a izlaganje 'Je li moguća evangelizacija u postmodernoj kulturi?' održat će doc. dr. Davor Šimunec.

U srijedu program počinje u 9 sati

O ulozi kerygme u kršćanskoj vjeri i kulturi govorit će prof. dr. Franjo Vidović, o obnovljenoj važnosti prve kerygme za Crkvu i društvo danas izlagat će doc. dr. Drago Tukara, a o zajedničarskim moralnim i socijalnim učincima kerygme predavanje će održati izv. prof. dr. Zorica Maros.

U 11:45 je euharistijsko slavlje.

Popodnevni program počinje u 15:30. O temi 'Zakon sa Sinaja i Crkva koja naviješta u kontekstu krize identiteta u Europi' govorit će dr. Jakov Rađa, a o obitelji kao mjestu prvog navještaja u novim kulturnim okolnostima govorit će dr. Matilda Stanić i Branimir Stanić, dipl. nov.

'Uzvjerovah, zato besjedim, i mi vjerujemo pa zato besjedimo’ (2Kor 4,13). Homilija: susret u riječi – susret u slavljenom Otajstvu' bit će tema izlaganja prof. dr. Ivice Žižića.

U četvrtak 30. siječnja program počinje u 9 sati

 'Liturgijsko slavlje: ispovijest vjere i(li) navještaj vjere' bit će tema predavanja izv. prof. dr. Ante Crnčevića, o temi 'Kerygma u izgradnji autentičnosti' govorit će doc. dr. Denis Barić, a o digitalnom svijetu kao području novog naviještanja predavanja će održati doc. dr. Krunoslav Novak i dr. Ivan Uldrijan.

U 12 sati je plenarna rasprava.

Tjedan će u 13 sati zatvoriti dekan KBF-a u Zagrebu dr. Cifrak, piše Zagrebačka nadbiskupija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije