16. Ding Dong zbora Maranatha 'kuca' ove subote na Španskom

Riječ je o tradicionalnom siječanjskom koncertu čiji početak seže još u 2005. godini.

7.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
Zbor Maranatha
Objavljeno:
 
17.01.2020 12:23

Zbor mladih Maranatha održat će 16. Ding-Dong koncert u župi Blažene Djevice Marije Žalosne zagrebačkog naselja Špansko. Riječ je o tradicionalnom siječanjskom koncertu čiji početak seže još u 2005. godini. 

- Prije je božićno vrijeme bilo skroz do svijećnice, a onda kad su to 'skratili' mi smo odlučili zadržati tradiciju da božićni koncert održavamo sredinom prvog mjeseca - kazao nam je dirigent Matija Škvorc otkrivši nam stoga odakle koncertu takvo ime.

Kako najavljuju, uz vlastite izvedbe koncertu će se pridružiti gosti iz Šibenika, zbor Laudantes te dobro poznati gospel zbor The Messengers. Koncert je u subotu 18. siječnja u 19:30 sati.

- Bit će raznovrsna glazba, nekakvih 13-14 božićnih i duhovnih pjesama. Naglasio bih samo da će sat vremena prije koncerta biti slavljena misa koju ćemo zajedno pjevati s našim gostima. Tako da je ovo ujedno poziv da ljudi dođu na misu, a onda i ostanu na koncertu - poručio je Škvorc.

Inače, zbor Maranatha nastao je u spomenutoj župi naselja Španskoj. Zbor primarno pjeva liturgijsku glazbu i duhovne šansone, uglavnom u vlasitim aranžmanima, a porvremeno nastupaju na raznim humanitarnim događanjima, susretima mladih te festivalima i koncertima. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba