Ana Rucner i njezini gosti ponovno oduševili glazbom na vrhu Srđa

Ana Rucner, akademska glazbenica, po osmi je put održala svoj tradicionalni ranojutarnji koncert Pozdrav ljetu, u sklopu autorskog festivala Ana u Gradu.

IMGL4748.jpg
Autor
Hana Klain/Laudato/M.S.
Fotograf
Filip Bašić
Objavljeno:
 
21.06.2018 11:58
Na jedinstvenoj, prekrasnoj pozornici Amfiteatra Excelsa Nekretnina uz Anu su nastupili Gudački kvartet Rucner, koji ove godine obilježava 20. godina umjetničkog djelovanja, Marko Bošnjak, dječak prekrasnog glasa i Dominik Lučić, talentirani pijanist. 
 
Svake godine Ana osmisli originalan repertoar pa je tako bilo i ovog puta. Na programu su bile obrade poznatih skladbi, kao što su: Ashes od Celine Dion, Earth song i Childhood od Michaela Jacksona. No, ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu - Mary did you know, Gledaj on te gleda, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito u pjesmi Milost. Posjetitelji su prepoznali i poznate ritmove pjesme “Say something” Christine Aquilere i Colina Smitha, kao i svevremensku Hallelujah, Leonarda Cohena. Efektnom završetku pridonijela je već dobro poznata skladba Heal the World. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe.
 
- Svake godine me ponovno iznenadi prekrasan Srđ. Istovremeno nježan i snažan, sjajna je kulisa za naš koncert, za čiji je uspjeh jednim dijelom zaslužan i prekrasan ambijent. Sretna sam i zahvalna na ponovnoj prilici da podijelim s posjetiteljima svoju ljubav prema glazbi i nadam se da su uživali baš kao i mi koji smo ju izvodili, rekla je Ana Rucner.

 

Fotogalerija
EDTL4200
IMGL4478
IMGL4614

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!