Argentina i Hrvatska spojene u slavljenju duhovnom pjesmom: ''Vida en Ti – Život moj si Ti''

Hrvatska grupa ''Rim'' i argentinska pjevačica Athenas ostvarili su originalnu glazbenu suradnju na španjolskom i hrvatskom. Kako je došlo do ove nesvakidašnje suradnje i kako zvuči rezultat, pjesma pod naslovom ''Vida en Ti – Život moj si Ti'', možete saznati u nastavku.

Autor
Laudato/A.D.
Fotograf
Grupa RiM
Objavljeno:
 
12.12.2022 13:10

 

Održana je hrvatska premijera pjesme ''Vida en Ti – Život moj si Ti'' koju izvode zagrebački duhovni sastav ''RiM'' i argentinska pjevačica Athenas. Riječ je o dvojezičnoj, španjolsko-hrvatskoj duhovnoj pjesmi, koju je producirao Jonatan Narvaez, koji je napravio i aranžman i u čijem je studiju u Buenos Airesu Anthenas snimila vokalne dionice na španjolskom. Sestre Nedić iz RiM-a u studiju Ante Gele snimile su hrvatske dionice te prateće vokale na španjolskom.  

Grupu ''RiM'' i Athenas spojio je putem Facebooka papa Ivan Pavao II., odnosno pjesma ''Pescador de hobres'', kod nas poznatija kao ''Krist na žalu''. Pretražujući YouTube, tražeći razne verzije ove pjesme, Ružica Nedić pronašla je verziju na španjolskom koju izvodi Athenas. Dvije pjevačice ostvarile su kontakt i dogovorile snimanje dueta. Athenas je bila ugodno iznenađena da joj se javlja netko iz Hrvatske tko također pjeva duhovnu glazbu, čula je prvi singl grupe RiM ''Žena pod križem'' te je ubrzo ostvarena ova hrvatsko-argentinska duhovno glazbena suradnja.

U pripremi je i videospot za pjesmu ''Vida en Ti – Život moj si Ti'', a na poveznici možete poslušati pjesmu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: