Bonofest: Duhovna obnova za mlade glazbenike

Do 15. travnja mladi se glazbenici mogu prijaviti za duhovnu obnovu u sklopu Bonofesta 2012.

bonofest.jpg
Objavljeno:
 
13.04.2012 00:00

U sklopu festivala duhovne glazbe Bonofesta 2012. bit će organizirana duhovna obnova od 11. do 13. svibnja za mlade glazbenike koji djeluju u svojoj župnoj zajednici, a prijave su do 15. travnja.

Crkva mladih u Vukovaru želi iskazati svoje svjedočanstvo vjere pod geslom „U nadi budite radosni“ (Rim 12,12) te biti zajedno u Kristu s drugim mladima.

U središtu Bonofesta i dalje su duhovne skladbe, molitva kroz pjesmu i pjesma u molitvi, ali organizatori festival proširuju sadržajima kojima je cilj povratak u okrilje Krista, okrjepljujuće molitve i duhovnoga promišljanja.

Za glazbenike, organizatori Bonofesta žele u Vukovaru, žele pripremiti ozračje vjere i to sudjelovanjem u katehezama koje će predvoditi don Damir Stojić i p. Arkadijus Krasnicki – studentski kapelani u Zagrebu i Osijeku.

Na duhovnoj obnovi svjedočit će najpoznatiji hrvatski glazbenici, mladići iz zajednice Cenacolo iz Šarengrada te hrvatski branitelji. Za vrijeme duhovne obnove bit će organizirano hodočašće vukovarskim žrtvama na Ovčari i Memorijalnom groblju, ali i euharistijsko slavlje i euharistijsko klanjanje u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Kroz ove trenutke molitve i svjedočanstva, organizatori žele stvoriti zajedništvo među sudionicima i zajedništvo s Kristom. Kroz dane duhovne obnove na Bonofestu 2012., želja je organizatora,  uzdignuti srca na Kristovu razinu da budemo radosni u nadi.

Vukovar i Crkva mladih iz svih triju vukovarskih župa čekaju vas raširenih ruku i otvorena srca.

Pridružite im se na duhovnoj obnovi mladih glazbenika na Bonofestu 2012. na koju ste pozvani 11., 12. i 13. svibnja u Vukovaru.

Prijavu i program duhovne obnove preuzmite ovdje, a na Facebook profilu Bonofesta čitajte najnovije informacije.

Izvor: Laudato/Bonofest

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba