Dođite na Vidfest 2012.!

Festival duhovne popularne glazbe Vidfest 2012. održat će se u petak, 15. lipnja, na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci u 20 i 30.

vidfest2.jpg
Objavljeno:
 
14.06.2012 00:00

Festival duhovne popularne glazbe Vidfest 2012. održat će se u petak, 15. lipnja, na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci u 20 i 30.

Na temelju pristiglih prijava, stručni ocjenjivački sud izabrao je 14 izvođača koji će sa po jednom autorskom skladbom nastupiti na ovogodišnjem festivalu. To su: Aledory & Loris, Assunta, Ben Hur, Daniela Sisgoreo Morsan, Djeca sv. Vida, Dječji zbor Torretta, Frama Trsat, Ivan Špoljarić, Samuel, Snagom Duha, Sumbonus, Zajednica Krista Kralja, Zbor mladih Župe sv. Josipa te Zvonimir Kalić.

Središnje misno slavlje s procesijom, povodom blagdana Sv. Vida, služit će se uoči festivala, u 18 i 30 na Trgu riječke rezolucije.

Cilj Vidfesta, koji se već petu godinu održava uoči ili na blagdan sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, je proslava Gospodina, te širenje i promicanje kršćanskih vrijednosti među mladima. U organizaciji Ureda za mlade Riječke nadbiskupije, festival želi iskoristiti potencijal i potaknuti glazbeno stvaralaštvo zborova, glazbenih skupina mladih i solista ponajprije Riječke nadbiskupije, ali i njihovih gostiju iz područja cijele Hrvatske, kroz zajednički susret u duhovnoj pjesmi.

Vidfest je revijalnog (nenatjecateljskog) i humanitarnog karaktera, te je ove godine sav prihod od dobrovoljnih priloga usmjeren za potrebe Socijalne samoposluge u Rijeci.

Izvor: Laudato

Fotogalerija
Vidfest-2012-

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!