Emisiji Sacro ritam HKR-a dodijeljena nagrada 'Brončani mikrofon'

Ocjenjivački sud Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURIN) dodijelio je 'Brončani mikrofon' emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija. Priznanje je dodijeljeno u utorak 13. studenoga na Danima elektroničkih medija koji se održavaju u Svetom Martinu na Muri.

slavko-nedic-broncani-mikrofon.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
14.11.2018 10:56

Emisija Sacro ritam je svoj radijski put započela 26. lipnja 1998. godine u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Pokrenuta je s ciljem praćenja, prezentiranja i promicanja hrvatske popularne duhovne glazbe.

U emisiji Sacro ritam kao jedinoj takvoj specijaliziranoj emisiji u Hrvatskom eteru, priliku za predstavljanje svog rada dobili su, ne samo poznata imena Cro sacro scene nego i imena koja tek dolaze. Mnogi od njih, upravo zahvaljujući emisiji Sacro ritam dobili su prvu priliku da svoje pjesme predstave široj javnosti.

Prve dvije godine Sacro ritam je realizirala ekipa u sastavu: voditelj Tomislav Meštrović, tonski realizator Mario Kurtović te autor i urednik emisije Slavko Nedić. Nakon Tomislava vođenje emisije preuzima Tanja Popec a od 2004. godine urednik emisije postaje i voditelj.

Sacro ritam nije samo pratio, predstavljao i najavljivao događanja sa Cro sacro scene poput festivala duhovne glazbe, najave koncerata, promocije albuma, izvođača i zajednica mladih nego je i sudjelovao u stvaranju mnogih inicijativa i akcija koje su na hrvatskoj glazbeno duhovnoj sceni ostavile traga. Neke od njih su: "Naša misa" – projekt oko pomoći u organizaciji pjevanja na Misama mladih; "Popularni Porin" – iniciranje ponovnog pokretanja kategorije za najbolji album popularne duhovne glazbe unutar glazbene nagrede Poprin te nastojanje oko njezina oblikovanja i sudjelovanje u radu ekspertne komisije; pokretanje "Cro sacro" etikete kao diskografske suradnju Hrvatskoga katoličkog radija i Croatia Recordsa s ciljem objavljivanja i predstavljanja albuma popularne duhovne eglazbe.

Od ove sezone emisija Sacro ritam emitira se četvrtkom od 20 sati.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!