Izabrani sudionici Uskrs festa 2012.

Izabrani su sudionici ovogodišnjeg Uskrs festa, hrvatskog najstarijeg festivala kršćanske glazbe, koji će se održati 15. travnja 2012., u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu. Organizatori festivala, Ured HBK za mlade i Hrvatski katolički radio, rezultate su objavili u četvrtak navečer u HKR-ovoj glazbenoj emisiji „Sacro ritam“.

ufest2012a.jpg
Objavljeno:
 
23.02.2012 00:00

Izabrani su sudionici ovogodišnjeg Uskrs festa, hrvatskog najstarijeg festivala kršćanske glazbe, koji će se održati 15. travnja 2012., u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu. Organizatori festivala, Ured HBK za mlade i Hrvatski katolički radio, rezultate su objavili u četvrtak navečer u HKR-ovoj glazbenoj emisiji „Sacro ritam“. Glazbenici i sastavi dolaze iz svih krajeva zemlje.

Izvođači Uskrs festa 2012. - njih 20, od ukupno 61 prijavljenog - izabrani su od strane tekstualne i glazbene komisije i dolaze iz 14 hrvatskih gradova (Đakovo, Zagreb, Županja, Kostrena, Split, Požega, Mađarevo, Rijeka, Vrpolje, Dugo Selo, Varaždin, Velika Mlaka, Josipovac, Rovinj) i jednog srpskog, iz Subotice u Vojvodini.

I ove godine zastupljen je velik broj debitanata čime se potvrđuje da je hrvatska duhovna scena vrlo živa, ali i kreativna.

U tekstualnoj komisiji sudjelovali su Anđa Jakovljević, Marina Čubrić i vlč. Milan Špehar dok su glazbenu komisiju činili Jurica Petrač, Marina Matošević, Ivana Jelinčić, Maja Štrk Dolić, Mario Žuvela, vlč. Filip Perković, s. Dijana Mlinarić, Dragan Soldo, Mirta Kudrna, Lidija Balija i Miro Tabak.

Popis izvođača Uskrs festa 2012.:

Aledory - Jer Ti me voliš (Rijeka)
Antonio Tkalec - Ti me poznaješ najbolje (Varaždin)
Apostoli mira - Hvali dušo moja Gospoda (Mađarevo)
Damir Topić i klapa Levanda - Jedini put (Zagreb)
Danijel Svalina - Da spoznam (Đakovo)
Davor Terzić & Metanoia – Kirie (Rovinj)
Ivana Janko - Duši život da (Zagreb)
Ivo Šeparović - Trag vremena (Zagreb)
Katja Budimčić - Dao si mi dar (Kostrena)
Ljubo Vuković i Maja Tadić - Beskrajno si svet (Zagreb – Rijeka)
Marija Jaramazović & VIS Proroci - Slavit ću Gospodina (Subotica)
Petra Antolić i Quartet Mystique - Samo tu moj Bože (Zagreb)
Petra Lešković - Samo ljubav (Zagreb)
Sliryc 33 – Sumnja (Dugo Selo)
Sperantes – Nevera (Split)
VIS Mir - Tvoje ime je ljubav (Županja)
VIS Risus – Aleluja (Požega)
VS Trinity – Gospodine (Josipovac)
Zbor Barka - Slava Bogu (Velika Mlaka)
Zvonimir Kalić - Osloni se na Krista (Vrpolje)

Izvor: Laudato/Uskrs fest

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!