Jurajfest se vraća u punom sjaju

Na ovogodišnjem Jurajfestu nastupit će pobjednici Uskrs festa Sliryc 33, Cobus te zborovi župa sv. Jeronima, sv. Nikole Tavelića i bl. Augustina Kažotića

maksimir8.JPG
Autor
Pastoral mladih/Laudato/A.D.
Fotograf
antekatic.blogspot.com
Objavljeno:
 
15.04.2015 13:17
Jurajfest je mladi festival duhovne glazbe koji se održava u župi svetog Jeronima u Maksimiru. Na njemu nastupaju zborovi i bendovi koji svojim glasom, svirkom i veseljem slave Boga. Sve je započelo 2010. godine inicijativom mladih i župnika Tomislava Petranovića koji su došli na ideju da bi se na neki način trebala iskoristiti ljepota maksimirskog parka u neposrednoj blizini njihove župne crkve. Nakon kratkotrajnog razmišljanja, došli su na ideju da bi najljepše bilo kada bi se toj maloj oazi prirode u Zagrebu pridodalo još nešto prirodno: ljudski glas koji slavi Boga. Kako u u parku postoji kapelica svetog Jurja, odlučeno je da se festival zove Jurajfest. Zamišljen je kao susret i druženje mladih ljudi koje povezuje vjera, a koji dolaze iz raznih dijelova Zagreba i okolice.
 
Prve tri godine festival se održavao u parku Maksimir, sve dok sudionike Jurajfesta treće godine nije usred održavanja iznenadila kiša. Poučeni iskustvom organizatori su narednih godina Jurajfest preselili u crkvu svetog Jeronima u Maksimiru, a druženje poslije nastupa u crkveno dvorište koje je u sklopu parka.
 
Nakon jednogodišnje pauze, ove se godine Jurajfest vraća u svojem punom sjaju. Mladi župe svetog Jeronima ponovno su okupili ekipu koja se primila posla i uz pomoć i podršku župnika nastavila kratku, ali lijepu tradiciju. Organizatori kažu da im je cilj "raspaliti" u ljudima radost koju pjesma može probuditi, ukazati mladima koji nisu aktivni u Crkvi na veseo i vedar način slavljenja Boga koji je danas sve rašireniji i lijepo se zabaviti.
 
Jurajfest će se održati u subotu 18. travnja nakon večernje mise koja počinje u 18.30 sati. Nastupit će bendovi Sliryc 33 (pobjednici ovogodišnjeg Uskrs festa) i Cobus, zborovi župa sv. Jeronima, sv. Nikole Tavelića i bl. Augustina Kažotića. Svaki od izvođača izvest će dvije pjesme nakon čega će slijediti roštilj uz sportske i društvene igre, zabavu i ples. Animatori Župe sv. Jeronima pozivaju sve da im se pridruže i povedu svoje obitelji i prijatelje i poručuju: "Sve vas čekamo u našem sada već zelenom i veselom Maksimiru :)"

 


 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba