Klapa Bunari predstavila pjesmu 'Timbar vire' posvećena sv. Nikoli Taveliću

Predstavljena pjesma i spot “Timbar vire” klape Bunari. Pjesma je posvećena svetom Nikoli Taveliću.

7.jpg
Autor
sibenska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
laudato.hr
Objavljeno:
 
09.06.2020 13:44

U dvorištu Samostana sv. Frane u Šibeniku u nedjelju 7. lipnja predstavljena je  pjesma i prikazan video spot pjesme Timbar vire koju izvodi klapa Bunari.

Kako piše Biskupija, prigodna pjesma 'Timbar vire' nastana je u povodu jubileja 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca, franjevca, mučenika, Šibenčanina, sv. Nikole Tavelića. Pjesmu je za Samostan sv. Frane iz Šibenika i Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u svrhu priprave i proslave jubileja, pripremio tim Bilić/Lasan, a izvodi je klapa Bunari iz Vodica. Autor teksta je Frane Bilić, a autor glazbe Ante Toni Lasan. Pjesma je snimana u studiju Toni Lasan u Gaćelezama.

Autor video spota je Željko Petreš. Sniman je u vremenu ožujak – svibanj 2020. u šibenskoj okolici, na moru u šibenskom kanalu te u gradu Šibeniku, odnosno u Samostanu sv. Frane i u šibenskom svetište sv. Nikole Tavelića.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!